nlc.hu
Horoszkóp

Tévhitek a Skorpió csillagjegy szülötteiről

5 tévhit a Skorpió csillagjegy szülötteiről

Az egyik leginkább félreértett csillagjegy ez, ami részben annak köszönhető, hogy titokzatosak, és nehezen nyílnak meg, de Skorpiónak lenni ennél sokkal többet jelent.

A Skorpió (október 23. – november 21.) az egyik leginkább félreértett és az egyik legkevésbé kedvelt csillagjegy, és a kettő bizony összefügg. Pedig minden jegy rendelkezik negatív és pozitív tulajdonságokkal, és nem szabad, hogy csak az előbbiek alapján ítéljük meg az embereket, fontos, hogy mögé lássunk az olyan jellemvonásoknak, amik elsőre nem tűnhetnek szimpatikusnak. 

skorpió

Fotó: Getty Images

1. tévhit: A Skorpiók nagyon ambiciózusak

Az ambíció, céltudatosság önmagában nem rossz dolog, de vannak olyan jellemvonások, amikkel együtt sajnos ellenérzéseket válthat ki másokban. Ugyan a Skorpió ambiciózus jegy, de ez nem jelenti azt, hogy hatalom- vagy pénzéhes lenne, hogy mindent ennek rendel alá. A Skorpió főként saját magával versenyez, saját hibáit szeretné leküzdeni, saját árnyékát igyekszik átlépni, hogy minél nagyobb magasságokba törjön, mindeközben nem igazodik mások mércéjéhez, magának szabja meg a határokat, célokat. Persze vannak olyan Skorpiók, akiken eluralkodhat a becsvágy, de ez bármelyik másik jegy képviselőjénél előfordulhat. 

2. tévhit: A Skorpiók hangulatemberek

Ha a Skorpió éppen elmerül a gondolataiban – és ez gyakran előfordulhat –, és valaki megzavarja őt ebben, akkor lehet, hogy úgy tűnhet, a Skorpió egy nem túl kedves jegy, de valljuk be, ez is olyan dolog, amivel más jegyek képviselői is azonosulni tudnak. Egy másik dolog, amit figyelembe kell venni, hogy mivel a Skorpió komoly energiát fektet abba, hogy megfejtse a világot, hogy ki mit miért tesz, ha úgy érzi, hogy megkérdőjelezik, akkor a rá jellemző szenvedélyességgel reagálhat. Emiatt tűnhetnek hangulatembereknek, és a fentiek nem jelentik azt, hogy nem lehetne érdekes és értelmes vitákat folytatni velük, csupán nem szabad lebecsülni a véleményüket. 

3. tévhit: A Skorpiók makacsok

Ez kicsit kapcsolódik az előző ponthoz. A Skorpiók gyakran azt hiszik, hogy igazuk van, és a helyzet az, hogy a Skorpióknak gyakran igazuk is van, és nincs könnyű helyzetben az, aki szeretné őket megingatni ezen hitükben, kitartanak véleményük és megállapításaik mellett, hiszen ezek nemcsak egyik pillanatról a másikra pattantak ki a fejükből, hanem komoly szellemi munka van mögöttük, és mivel a tökéletességre törekszenek, úgy gondolják, ez az abszolút igazság. De mivel a logika és a hatékonyság fontos számukra, erre építve azért őket is meg lehet győzni. 

skorpió

Fotó: Getty Images

4. tévhit: A Skorpiók manipulatívak 

A Skorpiók egyik leggyakrabban említett negatív tulajdonsága, hogy manipulatívak. Ez abból a veleszületett képességükből fakad, hogy elkötelezett stratégák, amihez ha ambíció társul, másoknak akarnokoknak tűnhetnek. Persze néha kihasználják azt, hogy lelkesedésük másokra is ráragad, hogy sokakat meg tudnak nyerni az ügyüknek, maguk mellé vagy mögé tudnak állítani, de emiatt nem feltétlenül kell rájuk sütni azt, hogy manipulatívak. És azt is szem előtt kell tartani, hogy néha annyira fókuszáltak, hogy nem biztos, hogy észreveszik, ha másoknak a határait feszegetik, ezért fontos velük nyíltan beszélni a saját komfortzónánkról. 

5. tévhit: A Skorpiók távolságtartóak

A Skorpiókat sokan érzelemmentesnek és távolságtartónak gondolják. Ebben bizonyos mértékig igazuk is lehet, de sokszor csak arról van szó, hogy nehezebben nyílnak meg, hogy érzelmeiket nehezebben tárják mások elé, és gyakran ahelyett, hogy másokkal osztanák meg a problémáikat, maguk próbálják megoldani azokat. A bizalom bármilyen látszólagos hiánya arra utal, hogy a Skorpió nem rendelkezik minden ténnyel, amire szüksége van ahhoz, hogy megfelelő döntést tudjon hozni. Viszont ha sikerült megszerezni bizalmukat, sikerült elérni náluk, hogy vállalni tudják sebezhetőségüket, olyanokká válnak, mint a nyitott könyv.

(via Ranker)

Még több cikk a Skorpiókról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top