nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek és az optimizmus

Így segít a csillagjegyed abban, hogy boldogabban éld az életed

Túlzásba nem szabad esni, de az optimizmus sokat segíthet, adunk is néhány tippet, hogyan lehet szebb színben látni a világot attól függően, hogy milyen jegyben születtél.

Csillagjegytől függetlenül az optimista és a pesszimista szemlélet egyaránt ott lakozik bennünk, de megértve azt, hogy a különböző jegyek szülötteinek milyen tulajdonságai vannak, hogyan működnek, segíthet abban, hogy előbbit könnyebben előcsalogathassuk, és derűsebben lássuk a világot, boldogabbak legyünk. Ebben segítenek ezek a tippek. 

Kos

Ennek a jegynek a képviselői ismertek arról, hogy önbizalomban nem szenvednek hiányt, és hajlamosak arra, hogy valaminek óriási optimizmussal, lelkesedéssel induljanak neki, ám idővel ez el szokott sajnos apadni. Mit lehet tenni ellene? Fontos, hogy ne tévesszék szem elől a célt. Ebben segíthet például az, hogy amikor nekifognak egy új projektnek, összegyűjtik, hogy az miért érdekes számukra, mit találnak benne izgalmasnak, és amikor később úgy érzik, veszítettek a lendületből, akkor átolvasva ezt a listát, visszatér a kezdeti optimizmus és elkötelezettség. 

Bika

Ők nem kifejezetten vidám természetükről ismertek, amihez köze lehet annak, hogy szeretik a biztonságot, és emiatt néha túlzottan óvatosak vagy éppen túlgondolnak dolgokat, és így egy helyzetben – legalábbis fejben  könnyű eljutni a lehető legrosszabb végkifejletig. Ezt úgy ellensúlyozhatják, ha legközelebb, amikor nagy változás előtt állnak, készítenek egy listát a „legjobb”, a „legrosszabb” és a „legvalószínűbb” kimeneteleket felsorolva. Ha ezeket leírva látják, az  segíthet felismerni, hogy mely aggodalmak túlzóak, melyeken érdemes elgondolkodni, és mennyi csodálatos dolog történhet, ha hagyják magukat sodródni az árral.

utazás

Fotó: Pexels

Ikrek

Az Ikrek abszolút szeretik a változásokat, ami nem rossz tulajdonság, ám hangulatuk napról napra vadul ingadozhat, ezért fontos, hogy felismerjék, ha éppen a pesszimista énjük kezd előtérbe kerülni. Intő jel lehet, ha sokkal feszültebbek lesznek, és az a pohár, ami eddig félig tele volt, az most hirtelen félig üresnek tűnik. A kellő önismerettel pedig segíthet úrrá lenni a negatív érzéseken, hogy a dolgoknak ilyenkor szinte csak a rossz oldalát látják. 

Rák

Ha egy Rák nem érzi jól magát a bőrében,  hajlamos elszigetelődni és nem szívesen kommunikál másokkal, ám emiatt csak még jobban eluralkodhat rajta a pesszimizmus. Ilyenkor fontos, hogy képes legyen elhagyni a burkot, amiben biztonságban érzi magát, és fontos, hogy legyen egy olyan barát vagy ismerős, akit nyugodtan felkereshet olyankor, amikor legszívesebben az otthonában gubbasztana, ugyanis az, ha meg tudjuk osztani a negatív érzéseinket másokkal, az segíthet abban, hogy megszabaduljunk a bennünk felgyülemlett feszültségtől. 

Oroszlán

Optimista, vidám jegynek tűnhet az Oroszlán, de ha fenyegetve érzik magukat, úgy gondolják, megkérdőjelezik őket, le akarják őket taszítani a trónról, akkor a féltékenység eluralkodhat rajtuk. A lecke, amit fontos megtanulniuk, hogy csak azért, mert másnak jó, nem jelenti azt, hogy nekünk rosszul kellene érezni magunkat, mindenkinek kijut a dicsfényből, és mások sikerei nem a mi kudarcaink.

csapatmunka

Fotó: Pexels

Szűz

A Szűz egy másik jegy, amely nem szűkölködik optimizmusban, ám aminek hasonló korlátai vannak, mint az Oroszlánnál. Nem viselik jól, ha nem az ő kezükben van az irányítás, ha úgy tűnik, valami nem felel meg az ő igen magas elvárásaiknak, és ilyen esetben hajlandóak hátat fordítani egy-egy feladatnak, projektnek. Ebben segíthet az, ha egy kicsit eltávolodnak, visszavonulnak, vagy kikérik másik személy véleményét, és így talán sokkal könnyebb lesz ismét meglátni a jó dolgokat. 

Mérleg

A Mérlegek természetüknél fogva optimisták, ám emiatt nem biztos, hogy felfigyelnek az intő jelekre, aminek rossz vége lehet. Számukra fontos észben tartani, hogy ne csak mások boldogsága legyen fontos a számára, hanem hogy saját igényeit is tartsa szem előtt, és hogy kidolgozzanak egy módszert arra, mit tehetnek akkor, ha legközelebb olyan helyzetbe kerülnek, ami próbára teszi őket és optimista szemléletüket, így könnyebb lesz visszavenni a rózsaszín szemüveget. 

Skorpió

A Skorpiók intenzív érzéseikről ismertek, legyenek azok jók vagy rosszak, és a pesszimizmus hajlamos belőlük kihozni a megszállottságot, előfordulhat nehezen engedik el a sérelmeiket. Ilyenkor az segíthet – és ez sokszor természetesen nagy erőfeszítést igényelhet – ha megpróbálnak 180 fokot fordítani a gondolkodásukon, ha elképzelik – illetve ha szükség van rá, le is írhatják – hogy az adott helyzetnek mi lehet a pozitív kimenetele. Lehet, hogy eleinte nehézkesnek, mechanikusnak fog tűnni, de idővel meghozza a gyümölcsét. 

Nyilas

Ez a legoptimistább csillagjegy a zodiákusban, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne eshetne áldozatul a pesszimista gondolkodásnak, vele is megtörténhet, és azért van egy kicsit nehezebb helyzetben ilyenkor, mint bárki más, mivel nincsenek hozzászokva az ilyen típusú érzések kezeléséhez. Ilyenkor jön jól egy kedves ismerős vagy barát segítsége, aki képes ismét megmutatni, hogy a világ nem feltétlenül annyira sötét hely.

Bak

Bár jellemzően ők a legpesszimistábbak a csillagjegyek közül, és ugyan képesek meglátni a jót a környezetükben, magukkal szemben nagyon is kritikusak. Ezért is fontos, hogy ne szigetelődjenek el a külvilágtól, és vegyék körül magukat olyan emberekkel, akiket kedvelnek, akikre számíthat, és akikkel bármikor beszélhet, amikor  úgy érzi szüksége van rá. És még valami, szeressék magukat, bármi történjék is.

szeretet

Fotó: Pexels

Vízöntő

A Vízöntők ugyan tudnak optimistán tekinteni az jövőbe, viszont nehezükre esik, hogy a jelenben is meglássák a jót. Ha azon kapják, magukat, hogy túlzottan pesszimisták lettek, szánjanak egy kis időt arra, hogy feljegyezzenek mondjuk tíz dolgot, ami tetszik nekik a jelenben, így könnyebb lesz a pozitív dolgaira koncentrálni, hálát adni azért, ami a jelen, a ma nyújthat nekik.

Halak

A Halak általában optimista emberek, de mivel rendkívül fogékonyak mások érzelmeire, olyan könnyen magukévá teszik azokat, mások pesszimizmusa könnyen rájuk ragad. Ha úgy érzik, hogy negatívan látják a világot, akkor érdemes felmérniük érzéseik forrását, hogy az belülről fakad-e, a sajátjuk, valóban van okuk arra, hogy sötétebben lássák a világot, vagy valaki mással azonosultak ilyen módon, ha pedig megvan a válasz, akkor sokkal könnyebb tenni annak érdekében, hogy ismét kerekebbnek tűnjön a világ.

(via PureWow)

Még több horoszkóp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top