nlc.hu
Horoszkóp

Fejtsd meg a párod rejtett üzenetét

5 mérgező mondat valódi jelentése a párkapcsolatban

Bár a szavak nem okoznak testi sérülést, ugyanolyan fájdalmasak lehetnek. Sőt, a hatásuk még tovább tart.

Egy vita hevében rengeteg káros és mérgező dolgot lehet a másik fejéhez vágni. A düh és a tehetetlenség nem jó tanácsadó, sokszor olyan mondatok is elhangzanak, amit egyik vagy másik fél „nem is gondolt komolyan”. Természetesen ezek a gondolatok ott motoszkálnak az emberben, és bármennyire nem szándékozott kimondani, a másik számára visszavonhatatlan: a mérgező hatás, a fájdalom és a kétség tovább növekszik benne.

tóparton álló nő

Intő jel, ha magányosnak érezd magad a párkapcsolatban / Fotó: Unsplash

1. „Ha te így gondolod, akkor nincs helyünk egymás mellett”

Aki ezt mondja, valójában nem akar szakítani, de afelé terelheti a kapcsolatot. Ha ez rád jellemző, próbáld átfogalmazni a mondanivalód: sértő és zavaró számomra, amit mondasz, de megpróbálok lehiggadni, egy kis időt egyedül tölteni, utána beszéljünk.

2. „Gyűlöllek”

Amikor ez hangzik el, az illető sokszor megbánja, mert valójában nem gondolja így, csak abban a pillanatban bántani akarja a másikat. Az utána következő beszélgetések tisztázhatják, de nem semlegesítik a sokkot és fájdalmat.

3. „Nem akarok beszélni róla

Ez a mondat roppant módon sértő és bántó a másiknak, hiszen úgy tűnik, az ő szavai, érzései semmibe vannak véve. Amikor úgy érzed, nem akarsz beszélni valamiről, inkább mondd azt, hogy átgondolod, és később beszéljetek. Nem hagyhatja egyik fél sem figyelmen kívül a másik mondandóját.

4. „Olyan vagy, mint az anyád/ apád”

Amikor ezt vágják az ember fejéhez, akkor a mondat csak egy sértés, és az illető eltereli a figyelmet a valódi problémáról. Tudni lehet, hogy ezzel sokakat meg lehet bántani, ráadásul újult erővel robbantja be a vitát.

5. „Szállj le rólam”

Ez a mondat azt üzeni a másik félnek, hogy idegesítő, hagyja abba a nyaggatást, nem is akarsz beszélni vele, a jelenlétét sem kívánod. Amikor ilyen helyzet adódik, ott valami probléma is akad. A másik leállításával pedig nemhogy a probléma megoldásához nem közelítesz, de el is mérgesíted azt. 

(via yourtango)

Ez is érdekelhet hori Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top