nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2021. december 1–7. – Bölcselkedő újhold

A december érzékiséggel átitatva indul a Hold szerint. A vággyal nincs baj, amíg mederben marad, mint a folyó. A szombati újhold hozhat bölcs megoldást erre is a holdhoroszkóp szerint. És a karácsonyi készülődést helyes irányba terelheti.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?
 
SZERDA – december 1.: A Skorpióba lépő Hold érzékiséget hoz. Ez a vágy nemcsak erotikus értelemben jelenthet meg. Vágyhatsz megértésre vagy elismerésre, vagy bármilyen tárgyra. Vigyázz, hogy ez ne uralkodjon el rajtad! Mert ha ragaszkodsz ilyesmihez, nem te fogod birtokolni azt, hanem az fog téged birtokolni.

Heti holdhoroszkóp újhold

Újhold közeleg (Fotó: Pixabay)

CSÜTÖRTÖK – december 2.: Ma egész nap a Skorpióban jár a Hold. Továbbra is mederben kell tartanod vágyaid folyóját. Közben ne feledkezz el sok folyadékot inni, locsolni, mosni és egyéb vizes házimunkát végezni. A nap végén megjutalmazhatod magad egy illatos forró fürdővel.

PÉNTEK – december 3.: Újhold előtti napon egyre nagyobb izgatottságot érzel. Tudod, hogy valami új készülődik. Még nehéz pontosítani, hogy mi ez. Ha nem akarod, kitisztul a kép. A Nyilasba lépő Hold szerint a sport vagy más aktivitás segíthet elterelni a figyelmedet, és levezetni a felesleges energiáidat.

SZOMBAT – december 4.: Újhold napján tele leszel várakozással és izgatottsággal. Ez arra jó, hogy újíts, illetve belevágj valami újba. A Nyilas újhold segít ebben. Újhold napján a legsötétebb a Hold. Ugyanis együtt áll a Nappal, ami nem világítja meg a Földről nézve. Ma érdemes böjtölni, meditálni. (Az újholdról lejjebb részletesen.)

Heti angyalhoroszkóp

Maradj nyugodt! (Fotó: Pixabay)

VASÁRNAP – december 5.: Újhold utáni napon még a Nyilasban jár a Hold, ami aktuálissá teszi az újítást. Merj valami újba belevágni! Például készíthetsz saját kezűleg adventi koszorút vagy adventi naptárat. Használj szokatlanul új alapanyagokat: PET-palackot, kávékapszulát stb.!

HÉTFŐ – december 6.: Hivatalosan ma reggelre virradóan tesz a csizmádba ajándékot Mikulás. Nem csak a gyerekek ünnepe ez. Meglepheted önmagadat vagy másokat. Bár a Bak Hold inkább a praktikusságnak és a mértékletességnek kedvez. Ennek fényében legyen az ajándék praktikus és mértéktartó!

KEDD – december 7.: Mára fogászati és kertészeti tilalmat mond a hagyomány. Délelőtt a Bakban járó Hold fegyelmet jelent: bármilyen feladat vár rád, most hihetetlen hatékonyan tudsz megküzdeni vele. Délután már nehezebb lesz, mert a Vízöntőbe lépve nyugtalanságot szimbolizál.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 12. 01-07.

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 12. 01-07.

Bölcselkedő újhold

December 4-én, szombaton 08:44-kor a Nap és a Hold a Nyilas jelében áll együtt. Ez az újhold egyfajta bölcsességet és magasabb szellemiséget hoz magával. Emiatt sokkal inkább az elvont témák izgatnak téged, semmint a hétköznapi kérdések. Egyre többet foglalkozol a közelgő karácsonnyal, ami szólhat az ajándékokról, a finom falatokról és a szép díszekről. De szólhat a meghittségről és a szeretetről.

Újhold napján átértékelheted, és rájöhetsz, hogy a karácsonyt nem véletlenül nevezik a szeretet ünnepének. Ez egyáltalán nem közhely. Persze rajtad múlik, hogy a külsőségekre vagy a belső értékekre koncentrálsz.

Újhold napján érdemes újítanod. Bevezethetsz új szokásokat. Pl. még nem késő adventi naptárat készítened. Vicces ötletekkel derűsebb lesz. Pl. gyufásdobozokból, kiürült kávékapszulákból vagy fél pár zoknikból.

Adventi naptár

Adventi naptár (Fotó: Pixabay)

Ha Nyilas szülött vagy, akkor ma, a születésnapod közelében tanácsos megállnod egy pillanatra, és átgondolnod, hogy miben szeretnél megújulni. Az újhold segítségével nincs lehetetlen, bármi újról legyen szó. Nyilasként az év folyamán most érezheted a legerősebben, hogy az újhold milyen jótékony.

Ha a Kos vagy az Oroszlán jelében születtél, akkor is élvezheted az újhold áldásos hatását.

Az újhold szombaton reggel lesz. De még a következő napon is érezheted. Ezért szombaton vagy vasárnap érdemes halványzöld vagy fehér gyertyát gyújtanod, és kívánnod valami újat.

Heti holdhoroszkóp

Gyújts meg egy fehér gyertyát! (Fotó: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top