nlc.hu
Horoszkóp

Tévhitek a Rákról

5 tévhit a Rák csillagjegyről, amit inkább felejts el

A Rák csillagjegynek rossz a marketingje, bemutatjuk a leggyakoribb tévhiteket róla.

A Rák csillagjegy érzékenysége miatt sokszor kerül olyan helyzetbe, melyben félreértik mások és azt hiszik róla, hogy mást sem tud csinálni, mint álló nap panaszkodni és ingadozni a hangulatok között. Pedig a Rák sokkal többet érdemel, hiszen ő az a barát, akinek mindig ki lehet önteni a szívünket és aki ott lesz, amikor támaszra van szükségünk. Ezért most eloszlatjuk a leggyakoribb tévhiteket a Rák csillagjeggyel kapcsolatban.

A Rák jellemzői

A Rák belső világa nagyon komplex: szeret köntörfalazni és beleolvadni a környezetbe, a nyílt konfrontációt kerüli. Állandóan bizonytalan önmagában, aggodalmaskodik azon, hogy mások hogyan látják őt. Szereti megóvni a magánéletét, egyfelől kerüli a nyilvánosságot, azonban mégis képes az excentrikusságra, és pontosan tudja, hogyan kell sütkérezni a rivaldafényben. Nagy álmodozó és bájosan szentimentális, figyelmes és odaadó. A Rák az a jegy, amelyik biztosan észreveszi, ha valaki segítségre szorul. Varázsa a gondoskodó ösztöneiben és a hangulatváltozások miatti ellentmondásaiban rejlik, amiket az érzelmeivel egyenlít ki.

1. A Rák folyton csak panaszkodik

Az első számú tévhit a Rákkal kapcsolatban az, hogy mindig talál valamit, ami miatt panaszkodhat. Mintha keresné, mi a rossz az életében, pedig szó sincs erről, csupán a hiperérzékenysége kiterjed minden területre, ezért nehezen bírja az időjárási viszontagságoktól kezdve az elsózott ételeken át egészen a kollégák feszültségééig a számtalan zavaró tényezőt a mindennapokban. Ezeket pedig szóvá is teszi, ami valóban panaszkodásnak tűnhet, pedig csak az érzékenység megnyilvánulása.

Szomorú nő a szobában

Tévhitek a Rák csillagjegyről (Kép: Getty Images)

2. A Rák mindig másokat hibáztat a saját érzéseiért

Ha van egy Rák barátod, akkor jó eséllyel már észrevetted, hogy sokat szeret beszélni a saját érzéseiről és másokkal való kapcsolatáról. Ez nem azért van, mert a környezetében élőket hibáztatná, ha negatív érzelmei vannak, hanem mert meg akarja érteni, hogyan látják őt mások és milyen szándékkal közelítenek felé. A remek emberismeret segíti ebben a folyamatban a Rákot.

3. A Rák nem bírja elengedni az exét

A Rák hajlamos megmentőt játszani, ezért szinte magához vonzza a nem túl kedves embereket is és könnyen kialakít mérgező kapcsolatokat. Ennek pedig sokszor valóban az a végeredménye, hogy szakítás után sem tudja feladni a megmentésre való törekvéseket, ezért aztán úgy tűnhet, nem engedi el az exét. Pedig valójában csak a szerelmen túl segíteni is akar neki.

4. A Rák mindenképp családot akar alapítani

A Rák szereti az igazi kapcsolatokat, törődik a szeretteivel, ezért elterjedt róla az is, hogy óvakodni kell tőle, mert rögtön gyereket és saját családot akar majd alapítani az első randi után. Ez természetesen nem igaz, ugyanis a Rák bármennyire is imád szeretetet adni, a felelősséget, amivel a gyermekvállalás és családalapítás jár, már nem annyira kedveli. Sokkal több az esélye annak, hogy az egész világot a családjának tekinti és segíteni akar mindenkin, mint hogy azonnal fejest ugorjon a gyerekvállalásba az első találkozás után.

5. A Rák hangulatember

A Rák egyáltalán nem hangulatember, inkább arról van szó esetében, hogy sokkal több energiát mozgat magában, ám ez nem azt jelenti, hogy kitölti rajtad a belső feszültségét. Tény és való, hogy több arca van, lehet, hogy egyik nap örömmel megy társaságba, míg másnap inkább begubózna otthon, de közben odafigyel az érzéseidre és igyekszik mindig kedves maradni. Ha tudnád, milyen gyakran váltakoznak igazából a hangulatai, és mennyire visszafogja magát, hogy ezzel nehogy megbántson másokat, jobban becsülnéd a fáradozásait.

Via

Szerelem és csillagjegyek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top