nlc.hu
Horoszkóp

A Nyilas szülő

Vidámak és szórakoztatóak: ilyenek a Nyilas szülők

A horoszkópból sok tulajdonság kiderül, többek között az is, hogy milyen szülők válhatnak egyes csillagjegyekből. A Nyilas szülők például viccesek, és nem nagyon hisznek a szigorú szabályokban.

A csillagjegyünk iránymutató képet ad alapszemélyiségünkről, de megjósolhatja azt is, hogy milyenek leszünk anyaként, vagy apaként.  Bár nem kell szó szerint magunkra venni, hiszen a személyiségünk, a neveltetésünk és az egyéb külső, szocializációs hatások is nagyban befolyásolnak minket, ugyanakkor a csillagjegyek általános jellemzői érdekes aspektusokra mutathatnak rá, még a gyereknevelés terén is.

Hisznek a gyermekeikben

A Nyilasok hisznek a gyermekeikben, a jövőjükben. Magas követelményeket támasztanak velük szemben, főleg ha az iskoláról, a szellemi teljesítményükről van szó. Ugyanakkor a Nyilas szülők rendkívül szórakoztatók, szeretnek a gyerekekkel játszani, kirándulni vinni őket, remekül  kommunikálnak velük, és őszintén válaszolnak a feltett kérdéseikre.

nyilas, szülő, vidámság

Szeretnek szórakoztatni a Nyilas szülők (Fotó: PixaBay)

A szórakoztató anya

A Nyilas édesanya keresi az izgalmat, a kalandokat, és folyamatosan tágítja a gyerek gondolkodásmódját, vagyis folyton azon töri magát, milyen élményeket szerezhetnének közösen. Általában nem feszüli túl a gyereknevelést, és jellemző rá az is, hogy a gyereket magával viszi különböző eseményekre, programokra. Vidámsággal, nevetéssel, kifogyhatatlan optimizmussal tölti meg a házat, mindemellett fegyelmezett, becsületes és kötelességtudó módon próbálja nevelni a gyermekét.

Fontos számára, hogy a gyerek a tapasztalat úján tanuljon, ezért bőséges teret ad neki, engedi, hogy kipróbálja magát különféle helyzetekben, megadva számára a hibázás, a tapasztalatszerzés lehetőségét.

 

A Nyilas édesanya háza rendszerint hangos a gyermeke/gyermekei barátainak hangoskodásától, általában vendégszerető és jó házigazda. Természetesnek veszi a szülő szerepet, a gyereket csodálatos és bájos lényként, majd később barátként kezeli. Fontosnak tartja a tanulást, ahogy a világnézeti kérdések is lényeges irányadók az életében, így arra neveli a gyermekét is, hogy legyen saját elképzelése a dolgokról, és hogy a tanulmányok folytatása prioritás legyen az ő életében is.

A laza apa

Nem túlságosan korlátozó és az sem igazán vall rá, hogy szigorú szabályokat állítson fel, ennek azonban olykor megvan a böjtje: előfordulhat, hogy keretek híján az általuk nevelt gyerekek társas csoportokba nehezen illeszkednek be, és gondjaik akadhatnak az általános viselkedési normákkal.

A szabályok hiánya olykor a rendszertelenség káoszába is vezethet, ami nincs jó hatással egy gyerekre, hiszen számára fontos a következetesség és a kiszámíthatóság. 

A Nyilas apa, az anyákhoz hasonlóan, nem a szigorúságáról híres, jobban szeret inkább a szórakoztató szerepben feltűnni, bár jellemző rá a józan ítélőképesség. Általában a tudására, a hozzáértésére támaszkodik, ezért szinte minden kérdésben tud tanácsot adni. Az ilyen apa született tanár és nevelő, és vágyik is arra, hogy átadhassa tudását és a tapasztalatait a gyermekeinek, vagy a fiatalabb generációnak.  Mindemellett érzelmes, szereti dajkálni, szeretettel elárasztani a gyermekeiket, fontos számára a közös játék, a meseolvasás, a humor, a szórakozás, vagyis a minőségi idő eltöltése.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top