nlc.hu
Horoszkóp

A Bak szülők

Olykor túl nagy elvárásokat állítanak: ilyenek a Bak szülők

A horoszkópból sok tulajdonság kiderül, többek között az is, hogy milyen szülők válhatnak egyes csillagjegyekből. Ezek alapján nem lehet könnyű a Bak szülők gyermekének lenni.

A csillagjegyünk iránymutató képet ad alapszemélyiségünkről, de megjósolhatja azt is, hogy milyenek leszünk anyaként, vagy apaként. Bár nem kell szó szerint magunkra venni, hiszen a személyiségünk, a neveltetésünk és az egyéb külső, szocializációs hatások is nagyban befolyásolnak minket, ugyanakkor a csillagjegyek általános jellemzői érdekes aspektusokra mutathatnak rá, még a gyereknevelés terén is. Nézzük, milyenek a Bak szülők.

szigorú szülő

Fotó: Getty Images

A Bakok életének fókuszában a fegyelem és a szigorú rend áll, így jellemző, hogy hajlamosak a régi, jól bevált, olykor poroszos módszereket alkalmazni a gyermeknevelésben. Kissé tartanak az újításoktól, főleg azoktól, amelyek a gyerekek szabadságát támogatják. Családjukban az idősebbek iránti tisztelet és az engedelmesség a fő irányadó, így a Bak szülők finoman szólva sem a játékosságukról híresek, gyermekeikkel csak ritkán ülnek le játszani. Ugyanakkor nagy biztonságot nyújtanak, és tudatosan arra nevelik a gyermekeiket, hogy bármikor, bármilyen problémával megkereshetik őket.

Rend és fegyelem: ilyen a Bak anya

A Bak anya szemmel tartja a gyerekét, néha túlságosan is, gyakori, hogy ellenőrzi, mit csinál, hova megy, kivel találkozik, ahogy az is jellemző rá, hogy magasra emelik a lécet. A túlkontrollálás és a kemény elvárások a saját működéséből fakadnak, mert úgy véli, hogy mindenkit „túl kell szárnyalnia”, ezért néha a gyerekek számára nagyon nehéz az általa meghatározott követelményeket teljesíteni. Jellemzően túlságosan komolyan veszi a szülői szerepet, sőt, olykor annyira a gyermekgondozás folyamatára koncentrál, hogy még mosolyogni is elfelejt. Az elvárások szorításában nehezére esik számára a gyengédséget és a szeretetet kimutatni, ami pedig elengedhetetlen a kisgyermekek egészséges fejlődéséhez.

Nevelésében a tisztelet és a szabályok betartása mindennél fontosabb, így hajlamos arra, hogy kevés ölelést és dicséretet adjon, azonban a gyermekeitől semmit sem sajnál, és azon ritka emberek közé tartozik, akit a logika és a józan ész sosem hagy cserben.

Példaképek szeretnének lenni: ilyen a Bak apa

Az apa sem a könnyedségéről, a lazaságáról híres, szigorú és követelőző, a gyerekekkel olykor túl keményen viselkedik, és az anyákhoz hasonlóan ő is a fegyelmet, a szabályok betartását tekinti az élet legfőbb prioritásainak. Nem igazán érti és ismeri a pihenés, a szórakozás fogalmait, az élvezetek és a baráti összejövetelek szükségességét, ezekre inkább úgy tekint, mint az idő elpazarlására. Az apa Bakok minden erejükkel igyekeznek példaként szolgálni a gyermeküknek, és hajlamosak lemondani a saját vágyaikról is a kitűzött célok eléréséért.

Nagyra értékelik a családi hagyományokat, és erre is tanítják gyermeküket.

Amikor a gyermekek kicsik, és az apa még fiatal, képes a gyengéd érzelmek kimutatására, ám minél idősebbé válik, annál kevésbé teszi ezt meg. Az ilyen érzelemmentes viselkedés viszont ahhoz vezethet, hogy a gyermekben szorongás alakul ki, és ha nem sikerül lentebb adni ebből a túlzott szigorból és merevségből, elérheti, hogy a gyermek inkább félje, mint szeresse az apját.

(Astologyc.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top