nlc.hu
Horoszkóp

Bármire képes vagy, ha igazán akarod

9 ösztönző idézet az akaraterőről

Az akaraterő is fejleszthető, edzhető, és az akaraterő is elfárad néha. Ne a határaidat feszegesd, hanem találd meg azt a középutat, amin járva előre haladsz.

Vannak olyan csodálatos emberi teljesítmények, amikről azt gondolod: én nem lennék képes rá. De a kérdés nem az, hogy mire vagy képes! Hanem az, hogy mire kell képesnek lenned. Mi az, amit meg kell tenned a boldogságodért, a fejlődésért, a környezetedért.

nő sziklacsúcson

Ami egyikünknek lehetetlen, másikunknak játszva elérhető / Fotó: Unsplash

Ne csak a célt keresd, találd meg a boldogságot is

Csak te tudod, hogy amit megteszel, azt meg kell-e tenned. Mert ha az a teljesítmény, amit erőnek erejével megtettél, nem tesz boldoggá akkor, amikor célba érsz, sőt, még útközben sem voltál tele örömmel, várakozással: felesleges. Nem könnyű az út, a nehézségek pedig soha nem feleslegesek. De ha az akarat célja csupán az eredmény, az elvesztegetett idő.

1.

„Mindannyiunknak örömet szerez a minket körülvevő természet szépsége, ha képesek vagyunk meglátni. Még a nagyvárosok forgalmas utcáin is megesik, hogy apró növénykék törnek elő merészen az útburkolat repedéseiből. Álljunk meg egy pillanatra, vegyük szemügyre, és csodáljuk meg elszántságát, élni akarását. És adjunk hálát, hogy egy ilyen csodálatos, lenyűgöző és varázslatos világban élünk.”
(Jane Goodall)

2.

„Soha ne azzal gondolj, mekkora az ellenség ereje, csak azt tudd, mekkora a te elszántságod és milyen tántoríthatatlan a te szíved.”
(Bán Mór)

3.

„Az akaraterő hasonló az izomzathoz. Az akaraterőt is lehet edzeni, de az izomhoz hasonlóan az akaraterő is elfáradhat. Átlagosan a nap negyedét töltjük impulzív vágyaink csillapításával.”
(Marijke ten Cate)

4.

„Nincs az az akaraterő, amely ki ne merülne egyszer. Ha mi másszuk is meg a legmagasabb hegyet mindenki közül, az még nem jelenti azt, hogy nincs olyan csúcs, amely ne fogna ki rajtunk.”
(Szendi Gábor)

5.

„A genetikai kód bele van programozva a DNS-be, de a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint vagy a nikotinfüggőség és a túlzott evésre való késztetés igen jól kezelhető. Vannak diéták, vannak tabletták: van akaraterő és van kitartás.”
(Rudi Westendorp)

6.

„Az akaraterő, a kitartás minden emberben megvan, de a legtöbbnél sosem mutatkozik, mert belesüppednek valamibe, amiben kényelmesen lustálkodhatnak egész életükben.”
(Nikodém Vanda)

7.

„Az ember akaratlanul is tehet rosszat s boldogtalanná másokat – a tévedés is sokszor szenvedést okoz. Meggondolatlanság mások érzéseinek semmibevevése vagy az akaraterő hiánya: mennyi baj származhat ezekből!”
(Jane Austen)

8.

„A harcos erénye: megérti, hogy az akarat és a bátorság nem ugyanaz. A bátorság félelmet és hízelgést parancsolhat, de az akaraterő türelmet és kompromisszumot követel.”
(Paulo Coelho)

9.

„Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása.”
(Gautama Sziddhártha Buddha)

Ez is érdekelhet boldog nő ül az ágyon Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top