nlc.hu
Horoszkóp

Ismerd meg a tudatosságra ébredés útját

5 lépés a spirituális fejlődés felé

Érzed, hogy valami hiányzik az életedből, de nem tudod, hogyan kezdd a változást? Olvasd el, milyen lehetőségek és lépések állnak előtted!

Ha tele vagy kérdésekkel önmagaddal, a világgal, az élet értelmével kapcsolatban, már jó irányba indultál el! A spirituális út nem más, mint a tudatosabb élet felé haladás. Ha megtörtént a felismerés részedről, hogy változásra van szükséged, ha megfogalmazódtak az előbbiekhez hasonló kérdések, már csak azt kell kitalálnod: hogyan tovább?

nő a sivatagban

Az univerzumban neked is megvan a helyed / Fotó: Unsplash

Őszinte kapcsolat önmagaddal

A spirituális út nem más, mint a valósághoz történő kapcsolódás. Egy őszinte, valódi kapcsolat önmagaddal, az érzelmeiddel, és azokkal az emberekkel, akik fontosak az úton járás szempontjából. Ne csak csupa jóra és kellemesre számíts: a negatív tapasztalások ugyanúgy a helyes lépés felé terelnek, mint a pozitívak. 

1. Dolgozz a múltaddal

A múlt fájdalmait cipelheted egész életedben, de nem ebből fogsz tanulni! Ha elfogadod, megérted, mi történt akkor, ha tanulsz a hibákból, és kívülről nézed a sérelmeidet, képes leszel tovább lépni. A múlt súlya visszatart: el kell engedned.
Ez olykor nagyon nehéz, mert láthatod, nem mindenki képes veled haladni, megbocsátani, vagy elfogadni a bocsánatot és a változást.

2. Szeresd a félelmedet

A félelem éppen úgy gátolja a fejlődést, mint a traumákba, elmúlt dolgokba való kapaszkodás. Amíg a szorongás árnyékolja be az életedet, nem lehetsz boldog, nem tudsz haladni a céljaid felé. Ne félj a jövőtől, hiszen semmit nem tudsz róla! Figyelj a jelenre, és apró lépésekkel indulj el. A változás energiája ösztönző!

3. Higgy magadban

Hajtogasd le magadról mások véleményének, elvárásainak, és önmagad megfeleléseinek rétegeit! Ott leszel önmagad, és lásd magad teljes valódban. Higgy magadban, az álmaidban, a céljaidban, és ne foglalkozz másokkal. Keresd meg a belső hangodat, ami tiszta és éles, amire nem rakódnak rá a társadalom, a szeretteid, és önmagad tanult elvárásai.

4. Tedd rendbe az emberi kapcsolatokat

A külvilággal való kapcsolatod tükrözi a belső világodat. Nem válogathatod meg a körülötted lévő embereket, adottak a rokonaid, a munkatársaid. De arról te döntesz, hogy kit mennyire engedsz közel magadhoz, ki lehet valódi részese az életednek, és kit tekintesz annyira fontosnak, hogy hatással van rád. Vizsgáld meg, tedd a helyére ezeket.

5. Élj a lehetőségekkel

Senki nem fog megvédeni a csalódásoktól, senki nem fogja helyetted megoldani a problémákat. Állj ki önmagadért, tegyél a vágyaidért, és ismerd meg az erejét a döntéseidnek. Rá fogsz döbbenni, hogy minden rajtad múlik: hogyan látod a jó és a rossz dolgokat (mindezt lehet ítéletmentesen, semlegesen), és miből, mit tanulsz. Rá fogsz jönni, hogy minden történés egy lehetőség a tudatosság fejlesztésére, és minden gát egy lehetőség is egyben. 

Tedd meg az első, apró lépést, és érezd a tudatosság erejét!

(via Forever Conscious)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top