nlc.hu
Horoszkóp

Ő a legempatikusabb csillagjegy mind közül

4 ok, amiért a Rák a legérzékenyebb csillagjegy

Túlcsorduló érzelmek, sűrű hangulatváltozás, gondoskodás és együttérzés: ezek jellemzik a Rákot, legérzékenyebb csillagjegyet.

A Rák csillagjegy uralkodó bolygója a Hold, így nem véletlen, ha összefüggéseket vélsz felfedezni Rák jegyű szeretteid és a holdciklusok közt. Tudod, hogy számíthatsz rá, hogy mindig melletted áll majd a bajban. De láttad már érthetetlenül sértődékenynek, és kiállhatatlanul undoknak is. Ő a szélsőséges érzelmek csillagjegye, de vajon mi áll a háttérben?

nő fűben

Fotó: Unsplash

1. Védelmezés és birtoklás végletei közt

Mindig odaadóan védelmezi és támogatja a szeretteit, családtagjait – de képes ugyanekkora hévvel kiállni vadidegen elesettek mellett is. Ugyanakkor nagyon nehezen engedi el azokat, akiket megszeretett: úgy érzi, kevesebb lesz, ha eltávolodnak tőle. Ilyenkor birtoklóvá, makaccsá válhat, és ez a kettősség teszi frusztrálttá.

2. Nyitott és mégis magának való

A Rák alapvetően egy magába forduló, introvertált személy. Mivel nagyon kedves, közvetlen és segítőkész, sokan nem is értik, hogy lehet egyben ennyire magának való? Ez az ő védelmi mechanizmusa. Mint a kis remeterák, aki az első fuvallatra a házába bújik, így lép vissza a Rák, amikor nem a saját tempójában, vagy túl agresszívan közeledik valaki felé.

3. Nem bírja a legenyhébb kritikát sem

Mindig megérti mások baját, önmagát is sérülékeny, érzékeny léleknek tartja, aki másoknak mindig csupa jót akar. Éppen ezért éri őt a legkisebb kritika is élesen: nem látja a saját hibáit. Képes ilyenkor hosszú időre megsértődni, aztán hirtelen, mintha mi sem történt volna, ismét visszatér. Ha kritizálni szeretnéd őt, vezesd fel neki alaposan a témát.

4. Az érzelmi biztonság vezérli

Az érzelmi kényelem, biztonság a legfontosabb számára. Így mindig azok társaságát keresi, akik ezt nyújtják neki, vagy éppen azokét, akiknek ő nyújtja a vigaszt, a biztonságot. Minden cselekedetét az érzelmei vezérlik. Nagyon nehezen érti meg, ha valaki másként szeretne közelíteni hozzá. Hidd el neki, ha azt mondja, nagyon igyekszik – de egyszerűen nem fogja fel, hogyan lehet pusztán logikával, értelemmel élni az életet.

(via PinkVilla)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top