nlc.hu
Horoszkóp
Engedj utat az intuícióidnak

5 tipp, hogyan fejleszd tökélyre a megérzéseidet

Számos olyan döntés előtt álltál már, amikor a józan ész nem volt segítségedre. Ilyenkor előbb fordultál a barátokhoz, mint hallgattál volna arra, ami mindig kéznél van: a megérzéseidre.

Ismerős lehet az a helyzet, amikor egy sejtés, egy megérzés fog el, aztán persze elhessegeted. Ezek egy részéről soha nem lesz tudomásod, hogy milyen hatással volt az életedre, de időnként utólag kiderül: milyen jó lett volna, ha hallgatsz rá!
A spirituális fejlődés, a jobb emberré válás útján szükséged van az ösztöneidre, amik aztán a hétköznapi életben is nagy segítségedre lehetnek. Jó hír, hogy ez a képesség is fejleszthető – azaz benned van, csak meg kell tanulnod hallani és hallgatni rá.

nő tengerparton

Fotó: Unsplah

1. Vezess naplót a megérzésekről

Fogj egy szép határidőnaplót, és írj bele minden pár szót, egy mondatot – milyen sejtések, megérzések törtek rád, és azt is, hogy mikor, hol, milyen érzelmi állapotban történt. Jegyezd fel, ha például egy barátodra gondolsz, majd pár perc múlva megcsörren a telefon, és ő hív. Ha utólag kiderül, hogy helyesek voltak-e, egészítsd ki ezzel. Néhány hónap múlva láthatod, mikor erősödnek fel az ösztöneid: például dühödben, bajban, vagy elalvás előtt, esetleg bizonyos személy társaságában.

2.  Ne keverd a véletlenekkel

Teljesen véletlen egybeesések is előfordulhatnak, de ahogy megfigyeled magad, ezeket pontosan ki tudod majd szűrni. Ha a fickó, aki tetszik egy ideje, felbukkan a kedvenc kávézódban amikor épp rá gondolsz, lehet megérzés. De ha kiderül, hogy a szomszéd irodából jár oda nap mint nap, valószínűbb, hogy csak egybeesésről van szó.

3. Az ellazult állapot segít

Ha még nem próbáltad ki a meditációt, ezzel is előrelépést érhetsz el. A meditáció ugyanis az összpontosítás, vagy teljes ellazulás eredménye: ilyenkor nyugalmi állapotban figyeled meg a légzésedet, vagy egy folyó áramlását. A lecsendesedett elmeállapotban aztán olyan gondolatok bukkanhatnak fel, amik választ jelentenek, vagy rávilágítanak valamire. Próbáld ki, hogy mit üzen az elméd.

4. Dönts az ösztöneid szerint

Ne a legrizikósabb helyzetben, mondjuk egy lakásvásárlás esetén kezdd el, apránként szokj hozzá, hogy súgnak az ösztöneid. Próbáld ki, melyik sor lesz a leggyorsabb a postán, vagy rendelj ételt a szeretteidnek, csak a megérzésed alapján. Minél többször tapasztalod, hogy működik, annál magabiztosabb lesz majd.

5. Lásd meg a jeleket

Folyton kapunk jeleket, amiket többnyire figyelmen kívül hagyunk. Nagyon vágysz egy egzotikus országba: majd kiderül, egy rég nem látott barátnőd épp oda készül, és megkérdezi, vele tartasz-e. Nagyon sok üzenetet kapsz az univerzumtól és az elmédtől is. Legyél nagyon nyitott, és ha neked szólnak ezek az üzenetek, engedj a hívásnak.

(via gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top