nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2022. május 11–17. – Mit hoznak a fagyosszentek?

Jönnek a fagyosszentek: Pongrác, Szervác, Bonifác. Mivel az erről szóló írásos feljegyzések mintegy 600 éve születtek, már nem érvényes, hogy pont május 12-én, 13-án, 14-én jönnek a fagyok. Ezek után ennél nagyobb horderejű égi esemény a hétfői teljes holdfogyatkozás, ami az asztrológiában cseppet sem biztató égi jel.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

SZERDA – május 11.: A Hold egész nap a Szűzben jár, amitől a precizitásban fejlődhetsz. Fogj egy papírt, írd le az érveket és ellenérveket! Bármiről legyen szó, ez a módszer segít a tisztánlátásban. Emellett figyelj oda az emésztésedre! Válogasd meg, hogy mit eszel és alaposan rágj meg minden falatot!

CSÜTÖRTÖK – május 12.: Pongrác napja az első fagyosszent. Elvileg most kellene jönnie a lehűlésnek, de ezt most megússzuk. A Mérlegbe lépő Hold az egyensúly megtalálására és megtartására ösztönöz. A növő Hold kedvez a növények szaporításának, a tőosztásnak, a vetésnek. Várhatóan most minden gyorsabban nő.

Talajmenti fagy szívvel

Jönnek a fagyosszentek (Fotó: Unsplash)

PÉNTEK – május 13.: Ma péntek 13 van, és ma van a második fagyosszent: Szervác. A Hold egész nap a Mérlegben jár. Jó ötlet fodrászhoz menned vagy te magad megcsinálhatod a hajadat otthon. Szóval ma érdemes hajat vágatnod, festetned és/vagy daueroltatnod. A növények tőosztása és szaporítása is időszerű még.

SZOMBAT – május 14.: Bonifác a harmadik fagyosszent. Mivel ma még nő a Hold, foglalkozhatsz a növényeiddel: szaporíthatod őket. Kicsivel dél után átlép a Skorpióba. Ettől érezhetsz belül frusztrációt. Mivel a Skorpió vizes jegy, tanácsos teával csillapítanod a belső feszültséget. És ne felejts el locsolni!

VASÁRNAP – május 15.: Telihold előtti napon szaunázz! Vizes jegyben jár a Hold, ezért jót fog tenni az izzadás. Ha nem bírod a forróságot, akkor menj talpmasszőrhöz! Ez segítheti a méregtelenítést vagy egy kis detoxikáló tea. Mára fodrászati és kertimunka-tilalom van érvényben. Érdemes ezt megfogadnod.

HÉTFŐ – május 16.: Teljes holdfogyatkozás napján lassítanod kell. Mindent kívülről szemlélj! Ha így teszel, megúszod konfliktus nélkül a mai napot. Ma mindenki feszültebb és fáradékonyabb. Te is. Emiatt ma igyekezz a lehető legpasszívabb lenni! Egyébként fodrászati és kertimunka-tilalom van érvényben. Vagyis ma a passzivitás ideje van itt. (A teliholdról részletesen lejjebb olvashatsz.)

KEDD – május 17.: Ma már a Nyilasban jár a Hold. Így már csak egy rossz emlék a tegnapi telihold. A mai nap alkalmas sütésre, befőzésre. Minden finomra sikerül, ha rászánod magad. Érdemes kiszellőztetned a lakást és az ágyneműket is. Utóbbit csak akkor, ha száraz az idő.

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2022. 05.11-17.

Heti holdhoroszkóp tábla 2022. 05.11–17.

Teljes holdfogyatkozás teliholdja

Hétfőn kora reggel (06:15-kor) a Bika Nap és a Skorpió Hold kerül szembe egymással. Ez a telihold most Földárnyékba kerül, és elsötétül. Ezt nevezzük teljes holdfogyatkozásnak, ami az asztrológiában cseppet sem biztató égi jel. Félni nem kell. Elég a fokozott óvatosság, az elcsendesedés, a passzivitás és a nagyobb döntések elnapolása.

Tanácsos a műtéteket más időpontra halasztani. A telihold egyébként sem alkalmas orvosi beavatkozásra, a teljes holdfogyatkozás pláne nem. Akkor sem, ha a Skorpió Hold maga a regeneráció megtestesítője. Természetesen életmentő, halaszthatatlan műtétek kivételt képeznek.
Nem játszunk mindenhatót. Csak akkor alkalmazzuk az ősi tanácsot, ha van hatásunk, befolyásolhatjuk az eseményeket.

Telihold

Telihold közeleg (Fotó: Pixabay)

Ez a telihold megviselhet, ha a Bika és/vagy a Skorpió jegyében születtél. Könnyen megsérthetsz valakit, vagy te sértődhetsz meg.
Amennyiben az Oroszlán, vagy a Vízöntő jegyében születtél, vigyáznod kell magadra, és azokra, akik fontosak számodra.

Sajnos teliholdkor sokkal több a szakítás és a veszekedés. Szerencsére ez másnapra „kipukkad”. Tehát csak a hétfőt kell kibírnod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top