nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek és memória

Csillagjegyek, akiknek pocsék a memóriájuk

Ne lepődj meg, ha fogalmuk sincs, mit beszéltetek meg előző nap.

Oroszlán

Az Oroszlán képtelen emlékezni a kisebb és szerinte lényegtelen eseményekre, dolgokra. Ő szinte mindenkor arra a koncentrál csak, ami éppen foglalkoztatja. Alapból sem igazán jó a memóriája, hiszen a kulcsfontosságú emlékeket – főként egy-egy konfliktust, az erős ellenfeleket vagy a legfontosabb győzelmeket – leszámítva, nagyon kevés eseményt képes előcsalogatni a fejéből. 

Feledékeny csillagjegyek

Fotó: Getty Images/Alexandre Morin-Laprise

Mérleg

A Mérleg igencsak hajlamos kiszínezni, változtatgatni az emlékeket csupán azért, hogy kedvezőbb színben tüntesse fel magát a többiek előtt. Az ő memóriája sem nevezhető briliánsnak, valójában meglehetősen sekélyesen emlékszik az élete számos eseményére. Nem szeret az emlékeiben és a múltban élni, ezért egyáltalán nem véletlen, hogy a korábbi történések nála is gyorsan a feledés homályába vesznek.

Halak

A Halak teljes munkaidőben álmodozik, ezért az sem véletlen, hogy nála meglehetősen gyakran keveredik a valóság a képzelettel. Az emlékei egy idő után meseszerű történetté alakulnak. Nem szándékosan színezgeti a múltbeli eseményeket, inkább csak szórakoztatóbbá, érdekesebbé szeretné tenni őket. Egy idő után pedig a valós történések egészen feledésbe merülnek, és már csak az álomképek maradnak. Ha maradnak.

Ikrek

Az Ikrek tökéletesen sorolja a történelmi tényeket, a lexikális tudása elsőrangú. Viszont, amikor a saját emlékei kerülnek szóba, teljességgel csődöt mond. Neki folyamatosan pörög az agya, ezért bizonyos idő után törlődik a memóriájának az a része, amit már nem érez fontosnak, hogy felidézzen a múltból. A legfontosabb emlékei nagyon élesen megmaradnak, legalábbis addig, amíg újra megtelik a memóriája, mert valami fontosabb került előtérbe.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top