nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek, amelyek szülöttei legyőznek a vitában

Ezekkel a csillagjegyekkel jobb, ha nem állsz le vitatkozni

Teljesen természetes, ha szeretnénk megnyerni egy vitát, ha szeretnénk, ha a mi álláspontunk győzne, de lehet, hogy sajnos nagy hátránnyal indulunk, ha az itt felsorolt csillagjegyekkel szemben kell felvállalni a véleményünket.

Mindenki életében vannak olyan emberek, akikkel szemben – legyen szó akár egy családtagról, egy barátról vagy egy távoli ismerősről – egyszerűen képtelenek vagyunk felülkerekedni egy vitában, mintha mindig ők nyernének, és mi vagyunk azok, akik kénytelenek vagyunk visszavonulót fújni. Egy nézeteltérés során mindenki máshogy viselkedik: vannak, akiket elöntenek az érzelmek és nem tudnak elég higgadtan érvelni, de vehemenciájuk néha mégis meggyőző tud lenni, míg vannak, akik észérvekkel próbálnak hatni a másikra, hátha a logika győzedelmeskedik, és van, aki egyszerűen csak addig köti az ebet a karóhoz, amíg a másik fél fel nem adja. Hogy mi melyik típusba tartozunk, azt állítólag befolyásolhatja az is, hogy mi a csillagjegyünk, és bizony vannak, akik ez alapján nagy valószínűséggel igazi vitabajnokok. 

Szűz (augusztus 24.–szeptember 22.)

Megnyerni egy vitát és bizonyítani az igazunkat nem feltétlenül egy és ugyanaz, de egy nagyon halvány vonal választja el őket egymástól, és ezt a Szüzek is nagyon jól tudják. Ők nemcsak azt hiszik, hogy az igazság az ő oldalukon áll, hanem általában tényleg így is van.  Mivel a Merkúr az uralkodó bolygójuk, és az főként a kommunikációra és a kapcsolatokra hat, ezért birtokában vannak azoknak a képességeknek, amelyek ahhoz kellenek, hogy a társas helyzetekben jól navigáljanak, tudják, hogyan kell sodródni az árral. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy hagyják, hogy csak történjenek a dolgok, hanem felismerik, mit és hogyan érdemes tenni, és mindig arra törekednek, hogy megoldást találjanak az adott problémára, ez pedig azt is jelenti, hogy nem feltétlenül bocsátkoznak vitába, ha arra nincs szükség, mint mondjuk tennék azt a Kos jegy szülöttei. És bár úgy tűnhet, gyorsan cselekednek, ez se téveszen meg senkit, azért alaposan átgondolják a következő lépést. Aki csak teheti, nyugodtan kövesse a példájukat. 

Egy nő telefonál

Fotó: Pexels

Skorpió (október 24.–november 22.)

Ennek a jegynek a szülöttei nagyon is képesek megélni a mély érzelmeket, képesek a határtalan szeretetre, ha valakit közel engednek magukhoz, de ha valaki csak felületesen ismeri őket, az lehet, hogy úgy érzi, jobb tartani a két lépés távolságot. Ami érthető, hiszen a Skorpió egy nagyon titokzatos jegy, és jobb félni, mint megijedni. A vitákat azonban nem emiatt nyerik meg nagyobb eséllyel, nem azért, mert megfélemlítik a másikat, hanem azért, mert urai  maradnak a helyzetnek, nem hagyják, hogy az érzelmeik átvegyék az irányítást, amikor ki kell állni az igazuk mellett és nagyon jó stratégák. Nem véletlen, hogy a Plutó mellett a Marsot tartják, illetve tartották a Skorpió jegy uralkodó bolygójának. 

Persze vízjegyként az érzelmek nagyon is fontos szerepet játszanak az életükben, de ez nem jelenti azt, hogy azokat csak úgy bárki kedvéért felvállalnák. Vannak, akik azt gondolják, hogy a Skorpió manipulatív, megpróbál befolyásolni, de inkább arról van szó, hogy tudatosak, tudják, hogyan hathatnak a másik félre. 

Nagymama és unokája süteménykészítés közben

Fotó: Pexels

Bak (december 22.–január 20.)

Ha valamilyen konfliktusról van szó, senki sem marad olyan nyugodt, higgadt és összeszedett, mint egy Bak. Ha pedig valaki nem veszíti el a fejét, hanem tisztán gondolkozik, logikus érveket sorakoztat fel, akkor nagy az esély arra, hogy ő kerül ki győztesen egy vitából.  De mi a helyzet akkor, ha olyan témáról van szó, amiben nem annyira jártas. A Bak jegy szülöttei ilyenkor fogják magukat, és megpróbálnak utánajárni, utánanézni a megfelelő információknak. Szóval, ha valaki egy Bakkal száll vitába, nem árt, ha felkészülten érkezik, különben könnyen a vesztes oldalon találhatja magát.  Előnyükre válik egyébként az is, hogy tudják, meddig mehetnek el, tudják, hogyan mozogjanak adott keretek között úgy, hogy átlépnének egy bizonyos határt. 

Két lány beszélget a homokban ülve

Fotó: Getty Images

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top