nlc.hu
Horoszkóp

Gyűjtögető csillagjegyek

3 csillagjegy, aki megszállott gyűjtögető

Minden családban akad legalább egy olyan rokon vagy közeli barát, aki mindent (is) gyűjt azzal a felkiáltással, hogy egyszer majd’ csak jó lesz valamire!

Beköszöntött az új évszak, és vele együtt a szortírozás ideje, ilyenkor valahogy mindenki átkapcsol rendrakó üzemmódba, azaz majdnem mindenki, ugyanis a következő csillagjegyek nagyon nehezen tudnak megszabadulni a felhalmozott holmitól.

Gyűjtögető nő

Fotó: Getty Images/Liudmila Chernetska

Egyszerűen úgy érzik, ha bármit kidobnak (vagy elajándékoznak), azzal kevesebbek lesznek, az pedig, hogy egy csomó működő minimalista példa van előttük, kicsit sem hatja meg őket. 

Bika

A Bika nem szereti a változást, akkor érzi magát igazán elemében, ha visszanyúlhat a megszokotthoz, a múlthoz. Éppen emiatt nagyon nehezen mond le a már szívéhez nőtt darabokról, mindegy, hogy egy lepréselt szárazvirág-gyűjteményről, a kedvenc farmeréről – ami egyébként évek óta nem megy fel rá –, esetleg egy ütött-kopott, kicsorbult tálról van szó. Ragaszkodik ezekhez a régi darabokhoz, akkor is, ha már láthatóan használhatatlanok, ám a legrosszabb, hogy ezek mellé mindig néhány újdonságot is beszerez, úgyhogy lazán bekerülhetne a Gyűjtögetők egyik epizódjába. 

Rák

Családcentrikus beállítottságával a Rák rengeteg kézzel fogható emléket őriz. Babaruhák, nyaralásról hazahozott kagylók, ezeréves képeslapok, semmire se jó anyák napi ajándékok – neki mindez megvan. Sőt, nemcsak hogy megvan, hanem konkrétan kifolyik a szekrényből, de annyira szeret nosztalgiázni, hogy a világ összes kincséért cserébe sem szabadulna meg ezektől. Az sem érdekli, ha emiatt megszállottsággal vádolják, ő a végletekig ragaszkodik ezekhez a tárgyakhoz, és komolyan megharagszik, ha valaki egyáltalán felveti a szanálás lehetőségét. 

Skorpió

A Skorpiót semmi nem kapcsolja ki jobban, mint egy jó kis vásárlás. Gondolkodás nélkül megvesz bármit, ami megtetszik neki, az sem baj, ha nem fogja használni, vagy ha már van olyanja. Ilyenkor teljesen megszűnik számára a külvilág, a vadászat iránti öröm és a birtoklás iránti vágy hajtja. Ő az, aki még arra a bizonyos tévés hirdetésre is lecsap, főleg, ha jól kecsegtető akciót ígér, képtelen nemet mondani. Bár próbál rendet tartani, ennyi haszontalan holmi tárolása mellett ez gyakran nem sikerül neki, ezért a lakása úgy néz ki, mint egy zsibvásár. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top