nlc.hu
Horoszkóp

Mérleggel való párkapcsolat

Így illenek össze a csillagjegyek a Mérleggel

Szórakoztató és intelligens, ezért igazán kellemes társaság a Mérleg.

Mérleg a Kossal

A Kos és a Mérleg az asztrológiában két egymással szemben álló jegy, így számos tulajdonságukban különböznek, de rájuk is igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást. A Mérleg megfontolja minden lépését, a Kos gondolkodás nélkül dönt és csak később számol a következményekkel. A Mérleg igyekszik több nézőpontból megközelíteni a problémákat és ad mások véleményére, a Kos viszont csak a saját feje után megy. A Mérleg türelemre és elfogadásra taníthatja párját, ő pedig önállóságot, bátorságot meríthet a Kostól.

Mérleg a Bikával 

Mindkettőjük uralkodó bolygója a Vénusz, ezért nagyon fontos számukra a béke, a harmónia, igényesek és vonzódnak mindenhez, ami szép. Közös bennük, hogy kerülik a konfliktusokat, türelmesek és kedvesek, ráadásul érzékiek is. Minden adott ahhoz, hogy stabil és kiegyensúlyozott kapcsolatban éljenek, amiből még a romantika sem hiányzik. Ami zavaró lehet egy idő után a társaságkedvelő Mérleg számára, hogy a Bika kissé otthonülő. Bár a Mérleg nagyon türelmes, a Bika makacssága néha kihozhatja a sodrából.

Mérleg más horoszkópokkal

Fotó: Getty Images/CSA Images

Mérleg az Ikrekkel

Mindketten imádnak ismerkedni, könnyen beszélgetésbe elegyednek másokkal, így egymásra találással sem akad gondjuk. Annyira egy húron pendülnek, hogy előfordulhat: a kezdetektől szavak nélkül is értik a másikat. Az unalmas programok, a megszokás mindkettőjüket lelombozza, ezért élénk társasági életet élnek. Szerencsések, mert az Ikrek készen áll az alkalmazkodásra, a Mérleg pedig előzékeny, és nem riad vissza a kompromisszumoktól. Gondjaikat könnyen áthidalják.

Mérleg a Rákkal

A Rák és a Mérleg könnyen egymásra találnak, gyorsan egymásba is szeretnek, ám ahhoz, hogy kapcsolatuk  tartós lehessen, némi erőfeszítésre lesz szükségük. Mindketten figyelnek a másik érzelmeire és igényeire, harmonikus és konfliktusoktól mentes kapcsolatra vágynak. A Mérleg gyakorlatiasabb, céltudatosabb, kiegyensúlyozottabb és nyitottabb a Ráknál, aki hajlamos érzelmi alapokon dönteni, és kevésbé hisz a szavak erejében. A Mérleg az egyenlőség híve, míg a Rák a párkapcsolatban túlzottan ragaszkodóvá válhat, ami egy idő után zavarhatja a Mérleget.

Mérleg az Oroszlánnal

Kapcsolatuk nagyon ígéretesen indul: mindketten szerelemre születtek, a jelenben élnek, romantikusak és rajonganak a különleges dolgokért. Szívesen lepik meg egymást ajándékokkal, meglepetésekkel, gyertyafényes vacsorákkal, kreativitásukat bevetve. Szeretik a mozgalmas társasági életet, örömmel szőnek új barátságokat, arra azonban vigyázni kell, nehogy felébredjen az Oroszlánban a zöld szemű szörny. Hiába törekszik békére a Mérleg, ha egyszer az Oroszlán méregbe gurul…

Mérleg a Szűzzel

A Mérleg élvezi a társasági életet, nyitott és bőbeszédű. Ad mások véleményére és kíváncsi tapasztalataikra is. A Szűz visszafogottabb és gyanakvóbb, nehezebben nyílik meg mások előtt. Véleményéhez ragaszkodik, nehéz meggyőzni, kritikai észrevételeit sem rejti véka alá. A Szűz szemében a Mérleg túlságosan határozatlannak és irreálisnak tűnhet, amit nem mindig tud összeegyeztetni gyakorlatias gondolkodásával. Ettől függetlenül összecsiszolódhatnak, és boldogok lehetnek egymás mellett.

Mérleg egy másik Mérleggel

Megegyező tulajdonságaik első ránézésre harmonikus párkapcsolatot ígérnek, ám ahogy egyre több időt töltenek egymás mellett, úgy nő a veszélye, hogy a két Mérleg szerelme békés egymás mellett éléssé szelídül, amiből eltűnik minden izgalom és a szenvedély. Azonos törekvéseik, harmonikus, diplomatikus és kifinomult hozzáállásuk, szépérzékük és művészi irányultságuk szorossá fűzheti a köztük lévő köteléket, ami sokat hozzátehet a boldogságukhoz. Hogy a Mérleg együtt marad-e a másik Mérleggel? Rajtuk múlik.

Mérleg a Skorpióval

A szenvedélyes Skorpiónak bizonyára könnyen megakad a szeme a mutatós Mérlegen, aki nagy örömmel fogadja az elismerő pillantásokat. A Mérleg kíváncsiságát is felkelti a rejtélyes Skorpió, így kapcsolatuk hajnalán igazán lelkesen érdeklődnek egymás iránt. A Skorpió szélsőséges gondolkodásával a Mérleg olykor nem tud mit kezdeni, de mivel rendkívül diplomatikus és képes kompromisszumokat kötni, ha a Skorpió nem esik túlzásokba, valójában boldogan élhetnek egymás mellett.

Mérleg a Nyilassal

A kalandvágyó és optimista Nyilas örömmel fogadja, ha a Mérleg közelébe férkőzhet, aki hosszabb távon akár meg is zabolázhatja ezt az öntörvényű, ám ettől függetlenül nagyon szerethető csillagjegyet. Jól kiegészítik egymást, mert a Nyilas spontaneitása ráébresztheti a Mérleget, hogy időnként felesleges mindent ezer nézőpontból megvizsgálni: a legjobb csak hagyni magát sodródni az eseményekkel. Amíg nem kezdenek el unatkozni egymás mellett, garantáltan nagy boldogságban élnek. 

Mérleg a Bakkal

A határozott és rendkívül racionális Bak felfigyel ugyan a Mérleg külső-belső szépségére, ám őt nem olyan fából faragták, hogy azonnal elolvadjon a gyönyörtől. A Mérlegnek imponál, amikor egy olyan intelligens és megfontolt hódolóra talál, mint a Bak, talán még élvezi is, hogy tennie kell a szépet, hogy levegye őt a lábáról. Mindketten megtiszteltetésnek veszik a másik szerelmét, így kapcsolatukat nagyra becsülik és készek áldozatokat is hozni érte.  

Mérleg a Vízöntővel

A Vízöntő különcsége, kreativitása és újító gondolkodása azonnal lefegyverzi a Mérleget, aki eleganciájával és bájával szintén felkelti a Vízöntő érdeklődését. Nem csak a megismerkedésük első hónapjai ígérkeznek izgalmasnak és élményekkel telinek, hanem a hosszú távú kapcsolatuk is. A Vízöntő mindig gondoskodik valamilyen programról vagy különleges hobbiról, ami a Mérleg számára új dimenziókat nyithat meg. A külső szemlélők talán „furcsa párnak” titulálják őket, de ezzel egy percig sem kell törődniük. 

Mérleg a Halakkal

Minden adva van az ideális, érzelmileg vibráló kapcsolathoz, amikor az álmodozó, romantikus és mély érzésű Halak összemelegedik az intellektuális, gondoskodó és harmóniára törekvő Mérleggel. Egymás mellett kibontakoztathatják szépérzéküket, és kamatoztathatják kreativitásukat, művészi beállítottságukat. Az érzékeny Mérleg odavan párja figyelmességéért és kifinomult modoráért, miközben a Halak örömmel szemléli a Mérlegből áradó harmóniát. Igazán jó hatással vannak egymásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top