nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek és a válás

Így lépnek túl a váláson a csillagjegyek

Vannak, akik könnyebben túllépnek az elváláson, másoknak ugyanez hosszú évekbe telik.

Kos

A Kosnál kiszámíthatatlan, hogy a válás, a szakítás milyen nyomokat hagy. Ha már amúgy is csak terhére volt a kapcsolat, gyorsan túllép rajta, ám ha a válás összetöri a szívét, akkor szeszélyessé, lobbanékonnyá válik, s sértő megjegyzések tömegét zúdítja a párjára. Jó hír viszont, hogy gyorsan kilábal a mélypontról, és amint elszállt a dühe, kész továbblépni.

Bika

A válás teljesen letaglózza a Bikát, s hosszú időbe telik, amíg újra készen áll a randizásra. Ebben az is közrejátszik, hogy többnyire nem fogadja el a szakítás tényét, s mindent megtesz, hogy visszaszerezze az exét. Ha ez nem jön össze, teljesen magába zuhan, bezárkózik. Szerencsére türelmes típus, ami jól jön, hogy kivárja, amíg elmúlik a szakítás okozta fájdalom.

Ikrek

Ha az Ikrek a válás mellett dönt, azzal mindenkit meglep. Kívülről ugyanis úgy tűnik, boldog párkapcsolatban él, miközben elégedetlenség és unottság feszíti belülről. Ha nem kapja meg, amire vágyik, nem csinál problémát, hogy lezárja a kapcsolatot. Lehet, hogy meghallgatja mások tanácsát, ám végül azt csinálja, ami neki a legjobb.

Válás és a csillagjegyek

Fotó: Getty Images/Carles Navarro Parcerisas

Rák

A párkapcsolat és a család rendkívül fontos a Ráknak. Ha úgy érzi, a párja nem érti meg, vagy nem érzi a támogatását, akkor máshol keresi a boldogságot és a szerelmet. Ha a társa szakít vele, teljesen összetörik, és a fájdalom összes fázisát megjárja. Időbe telik, míg összeszedi magát, még akkor is, ha a kapcsolat nem volt éppen a legboldogabb.

Oroszlán

A szakítás okát az Oroszlán igyekszik a párjára hárítani. Szó sincs róla, hogy menekülne a felelősségvállalás elől, ám az önérzetét rombolja, hogy egykori szerelme nélküle is jól érzi magát. A gyengeség szó nem szerepel a szótárában, így bár a válás érzékenyen érinti, túlságosan is büszke, hogy másoknak kimutassa a fájdalmát.

Szűz

A Szűz nagyon gyakorlatias tud lenni, amikor azt látja, hogy a párkapcsolata hamarosan darabokra hullik. Mindent megtesz, hogy megmentse, főként, ha párjával közös gyerekeket is nevelnek. Ha a helyzet reménytelen, igyekszik mielőbb lezárni, hogy ő is és korábbi társa is mielőbb tovább tudjon lépni.

Mérleg

A Mérleg megérzi, ha a párkapcsolat már nem működőképes. Lehetőségként éli meg, s nem fájdalomként, hogy nincs tovább, s igyekszik a tanulságokat levonni. Számára nagyon fontos a párkapcsolat, de nem ragaszkodik volt szerelméhez a végletekig, inkább túllép a szakításon.

Skorpió

A Skorpió hihetetlenül szenvedélyes, így ha a párja nem várt módon szakít vele, óriási jelenetet rendez, megsértődik, mérges lesz. Nem kizárt, hogy bosszút próbál állni rajta, vagy manipulációban mesterkedik, netán ártani akar neki. Ha úgy érzi, megbántották, nem képes higgadt fejjel gondolkodni, s a szakítás épp az, ami a legmélyebben érinti.

Nyilas

A Nyilas szabad lélek, ha úgy érzi, kezd elege lenni a párkapcsolatból, szinte azonnal továbbáll. Ő nem hagy magának elegendő időt, hogy feldolgozza a szakítást, hajlamos túl gyorsan beleugrani a következő kapcsolatba, hogy feledtesse az elválás fájdalmát. Nem képes rá, hogy nyugodtan végiggondolja a váláshoz vezető utat, a gondolatai ugyanis már messze járnak.

Bak

A Bak arra törekszik, hogy bármi áron fenntartsa a párkapcsolatát. A családi kötelék szent számára, s ezért mindent meg is tesz. Retteg a gondolattól, hogy véget ér a szerelem, és egyedül marad. Ha párja megcsalja, nem felejti el egykönnyen, s ilyenkor az érzelmei fölé kerekedik a józan ész. Minden napra „haditervet” készít, amivel túl tudja tenni magát a szakításon.

Vízöntő

A Vízöntőnek nincs ínyére, ha a szakítást az ő számlájára írják. Így ha a párkapcsolat napjai meg vannak számlálva, mindent elkövet, hogy párja úgy érezze: neki kell véget vetnie a viszonynak. Szereti a társaságot, de neki az sem okoz gondot, ha egyedül kell töltenie az időt. Hasznos számára, ha a szakítást követően egyedül bandukol a természetben.

Halak

A Halak nem csekély figyelemre és törődésre vágyik, ám igyekszik maximálisan visszaadni mindent a partnerének. Egészen addig ragaszkodik a párkapcsolathoz, amíg jól érzi magát benne, ám amint ennek vége, úgy boldogtalanság és levertség uralkodik el rajta. Nehezen, fájdalmasan szakít, sokszor „se vele, se nélküle” kapcsolatba esik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top