nlc.hu
Horoszkóp

Horoszkóp: ez a pihentető alvás kulcsa

Horoszkóp: ez a pihentető alvás kulcsa

Ha te is szenvedsz a kialvatlanságtól, vagy csak egyszerűen szeretnél mélyebben, pihentetőbben aludni, érdemes megfogadnod a horoszkóp javaslatát.

Kos

A Kos nagyon aktív csillagjegy. Számodra üdvözítő megoldás a mozgás az álmatlanság ellen. Ehhez mindössze napi 15 perc is elegendő. Negyedórás séta, lassú kocogás a friss levegőn, és úgy alszol éjjel, mint a bunda. Persze, ne közvetlenül lefekvés elé időzítsd, mert akkor csak még éberebb leszel. Vacsora előtt, késő délután az ideális időpont.

Bika

A Bika imádja a kényeztetést. Így ha nem tudsz aludni, vesd be az aromaterápiát. Néhány csepp levendulaolaj az aromalámpába, és olyan mélyen alszol, mint a babák. Fokozhatod az élvezeted, ha a fürdővízbe cseppented az olajat, és kényelmesen elnyúlsz a habokban.

Csillagjegyek és kialvatlanság

Fotó: Getty Images

Ikrek

Az Ikrek képtelen álomra hajtani a fejét, amíg nem ellenőrizte az e-maileket. Szóval, olvasd és válaszold meg a leveleket, rendezd el a legfontosabb hívásokat, de aztán kapcsold ki a mobilt és a számítógépet is. Nyúlj el a tévé előtt, vagy olvashatsz is, és gyorsabban jön álom a szemedre, mint gondolnád. A lényeg, hogy ne a telefonon pötyögj az ágyban.

Rák

A Rák imádja a vizet. Egy feszült nap után talán semmi sem nyugtat meg jobban, mint egy illatos forró fürdő. Nemcsak az elméd, a tested vágyik a nyugalomra, a lelked is legalább ennyire. Fürdőzés közbeni lágy dallamok, a gyertyafény segít az ellazulásban, nem mellesleg csodásan szép álmokat hoz éjszakára.

Oroszlán

Az Oroszlán is nagyon aktív csillagjegy. Te is pörögsz egész nap, nem könnyen állsz le estére sem. Számodra ideális megoldást a gyógyteák kínálnak álmatlanság ellen. Egy finom kamillatea mézzel, néhány csepp citromlével és a nyugodt alvás garantált.

Szűz

A Szűz képes egész nap agyalni. Neked pontosan ezért az agyadat kellene kikapcsolnod ahhoz, hogy nyugodtan, pihentetően aludhass. Sokat segít egy unalmas film, amelyen biztosan gyorsan bealszol, de a birkák számolgatása is álmot hoz a szemedre.

Mérleg

A Mérleg nagyon szereti a zenét. A testedet, az elmédet a zene kapcsolja ki a leghatékonyabban. Persze, a pörgős számok csak még inkább felpörgetnek, álmatlanság ellen hasznosabb lehet a klasszikus zene. A lágy és megnyugtató dallamok meghozzák a legcsodásabb álmokat.

Skorpió

A Skorpió is nagyon szereti a kényelmet. Ezért számodra mindennél fontosabb a finom tapintású, tiszta ágynemű, a kényelmes ágybetét. Engedd meg magadnak ezt a luxust, a pihentető és mély alvásod múlhat rajta.

Nyilas

A Nyilas jön-megy egész nap, ő is képtelen megmaradni hosszabb ideig egy helyben. Hogy igazán képes légy kikapcsolódni, lefekvés előtt soha nem hagyd ki a forró zuhanyt. A puha meleg fürdőköntös, egy pohár illatos és zamatos bor is segít levezetni a napi feszültséget. Lazíts esténként, és gyorsan álom jön a szemedre.

Bak

A Bak nagyon szorgalmas csillagjegy. Mégis fogadd el, még te sem tudsz mindent egyetlen napba sűríteni. Amikor véget ér a munkaidő, felejts el mindent, hidd el, megvárnak a feladatok. Hogy megnyugtasd magad, írhatsz részletes listát a másnapi teendőkről, de aztán engedd meg magadnak a pihenést. A lazítás neked is édes álmokat ígér.

Vízöntő

A Vízöntő is a gondolkodó típusok közé tartozik. Márpedig, amikor folyamatosan kattog az elméd, nem fogsz jól aludni. A friss levegőn töltött idő, a séta segít elengedni a feszültséget, de számodra a meditáció, a relaxáció is üdvözítő megoldás álmatlanság ellen.

Halak

A Halak álmodozó típus. Pontosan ezt a képességedet érdemes bevetned, amikor nem jön álom a szemedre. Helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed, végy néhány mély levegőt, és képzeld el, hogy a tengerparton sétálsz a puha és lágy homokban. A nap lágyan süti a válladat, a tengervíz finoman érinti a bőrödet, még a víz morajlását is hallod. Olyan gyorsan merülsz álomba, hogy magad sem hiszed, már cseng az ébresztőóra…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top