nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp és holdnaptár

Újholdas energiák fényében – Heti holdhoroszkóp 2023. december 13–19.

Optimizmussal törhet ránk az újhold, ugyanakkor megoldásra váró helyzeteket is hozhat bőven.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

SZERDA – december 13.

A Hold: ÚJHOLD
Jegy: Nyilas, 16:32-től Bak

Ma Luca napja van, ráadásul hajnalban újhold köszönt ránk, mely reménysugarat csillanthat fel előttünk. Lehetőség adódik az újratervezésre, de akár elég lehet egy kis iránymódosítás, korrekció, ha úgy látjuk, hogy eltértünk a jó céltól. Lelkesedésünk is megújulhat, örömtelien felfrissülhetünk, csak arra kell ügyelnünk, hogy ez a vad erő ne pusztán felkapjon, mint egy hurrikán. Ráadásul kerülhetünk olyan helyzetbe, mely megoldást kíván, ehhez nem lesz elég a hurráoptimizmus, sokkal inkább türelmesebb és mélyebb feloldást igényelhet.

A jövő felé tekintés mellett érdemes kicsit a múltba is visszapillantani és új szemmel ránézni régi szokásainkra, berögződéseinkre. Sosem késő új utat találni, most érdemes rálépni erre: nem feltétlenül gyökeres változtatással, sokkal inkább apró lépésekkel, melyek napról napra megvalósíthatóak.

CSÜTÖRTÖK – december 14.

A Hold: nő
Jegy: Bak

Ma hatékonyan haladhatsz év végi és ünnep előtti feladataiddal. Talán higgadtságodat is könnyebb lesz megőrizni. Ne ess pánikba, ha a listádon még rengeteg tétel szerepel, koncentrálj mindig az előtted álló lépésre. Érdemes előre tervezned, hogy ne gubancolódjanak össze a szálak és az időbe is minden beleférjen.

PÉNTEK – december 15.

A Hold: nő
Jegy: Bak, 18:57-től Vízöntő

Ne aggódj, ha tegnap nem értél a listád végére, ma is céltudatosan haladhatsz előre. Még az sem állíthat meg, ha kívülről esetleg nem kapsz támogatást vagy akár még akadályok is gördülnek eléd. Függeszd tekinteted célodra és ne hagyd, hogy eltereljék róla a figyelmedet.

Hold fényében álló lány

Kép: Getty Images

SZOMBAT – december 16.

A Hold: nő
Jegy: Vízöntő

Ma már vedd jóval lazábban a dolgokat, nyugodtan állj és pihenj meg, lehet, hogy pont akkor fognak érkezni megújító ötleteid. Érdemes már ma elkészíteni néhány süteményt, például a mézeskalácsnak kifejezetten jót tesz, ha van ideje állni és összeérni. Akár új receptekkel is kísérletezhetsz.

VASÁRNAP – december 17.

A Hold: nő
Jegy: Vízöntő, 21:00-tól Halak

Töltsd családi körben a napot, az adventi vasárnap már közénk varázsolja az ünnep hangulatát. Lehet, hogy olyan ötleted támad, amivel megújítanád eddigi formáitokat. Óvatosan adagold, mert lehet, hogy némely családtagod ezt egyenesen lázadásnak veheti, de nem kéne ezen összeveszni. Inkább találjatok olyan megoldást, ami mindenkinek emészthető és elfogadható.

HÉTFŐ – december 18.

A Hold: nő
Jegy: Halak

A növekvő Hold ereje segít, hogy felépítsd, összerakd azt, amit megálmodtál. Az viszont veszély lehet, hogy képzeleted sokkal gyorsabban és akadálytalanabbul repül, mint amennyire a konkrét megvalósítás követni tudja, ezt érdemes számításba venni és eszerint kalkulálni az időt és az anyagi forrásokat is.

KEDD – december 19.

A Hold: nő
Jegy: Halak, 23:48-tól Kos

Ma is érdemes arra ügyelni, hogy minél reálisabbak és megfoghatóbbak legyenek az előtted álló lépések, ne ragadjon el a parttalan képzelgés. Viszont most könnyebb lehet türelmesnek lenni a többiekkel, akár kicsit belehelyezkedve az ő helyzetükbe, így a másokkal való együttműködés gördülékenyebben alakulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top