Pár éve, mióta felfedeztük, milyen fantasztikusan finomak a répatorták, nem telik el úgy húsvét, hogy ne készülne egy adag répatorta vagy répatorta cupcake. Idén is készülünk, mert már a locsolók is számítanak rá.
A tésztához:
5 dkg olvasztott vaj
90 ml étolaj
2 db tojás
15 dkg cukor
1 teáskanál citromlé
12,5 dkg liszt
1 bő teáskanál sütőpor
egy csipet só
15 dkg reszelt sárgarépa
5 dkg dió
A krémhez:
20 dkg natúr krémsajt
7 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
1 narancs lereszelt héja
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítjük a muffinsütő formát. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, az olajat és a citromlevet. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a répát és a durvára vágott diót, és összekeverjük. A muffinformába adagoljuk, és kb. 25 perc alatt készre sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.
A krémhez a vajat és a krémsajtot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a narancs reszelt héját, és összekeverjük. Habzsákból a muffinok tetejére nyomjuk, és diómorzsával megszórva tálaljuk.