Babka, a legfinomabb kalács húsvétra

nlc | 2019. Április 09.
Szinte nincs már gasztroblogger, aki ne írta volna meg ennek az őrületes csokoládés, jeruzsálemi kalácsnak a receptjét. Ezen nem is csodálkozunk, hiszen az eddig kóstolt fonott kalácsok legőrültebb és legfinomabb verziója: nagyon csokis és nagyon mogyorós. Csináljunk belőle húsvéti kalácsot!

Készüljünk fel egy igazi szénhidrátbombára, ez itt nem a diéta ideje! Az osztatlan sikert viszont garantáljuk, amit ezzel a húsvéti kaláccsal aratunk, miután a húsvéti, reggelihez kínáljuk. Olajos magvakkal megszórva még ütősebb lehet a végeredmény, hiszen így nemcsak krémes, de roppanós textúra is kerül a tésztára. A diós húsvéti kalács igencsak népszerűbb nálunk is csakúgy, mint a gyümölccsel töltött, különleges ízvilágú meggyes-kókuszos húsvéti kalács.

Fonott húsvéti kalácsok

A jeruzsálemi kalács nemcsak ízre, de kinézetre is különleges, hiszen elkészítése során szó szerint viszünk bele egy csavart, mely első ránézésre tűnik csak bonyolultnak. A fonott húsvéti kalácsnak számtalan verziója létezik, csavarjuk hát mi is bátran a tésztát! A csokoládét pedig kenjük rá bőven, hiszen a csokoládés húsvéti kalácsnál kevés menőbb dolog van.

A húsvéti kalács hozzávalói:

Csokoládés töltelékhez:

Cukorsziruphoz:

A húsvéti kalács elkészítése:

Exit mobile version