Ha nem elégszünk meg a répatorta tetejére ültetett marcipánnyuszival, készítsünk magunk formára szabott nyuszitortát! Akik nagyon témába vágó tortát szeretnének készíteni, a nyuszitorta alapjának répatortát válasszanak feltétlenül, hiszen ez dukál az alkalomra. A nyuszitorta tésztájának receptjét persze nem érdemes túlbonyolítani, fektessük inkább a hangsúlyt a dekorálásra. Használjunk ételfestéket, dekorcukrokat vagy tojás alakú keménycukrot.
Nyuszitorta hozzávalói
A tésztához:
- 2 tojás
- 18 dkg liszt
- fél dl olaj
- 1 cs. élesztő
- 2 dl tejföl
- 20 dkg cukor
A krémhez:
- 20 dkg vaj/margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 tojás
- 5 dkg liszt
- 2 dl tej
Dekoráció:
- kókuszreszelék
- ételfesték
- színes cukorkák
A nyuszitorta elkészítése
- A tojásokat keverjük ki a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is: az élesztővel elkevert lisztet, a tejfölt és az olajat.
- Öntsük két kisebb, sütőpapírral bélelt, tortaformába és 180 fokon süssük 20-25 percig.
- Mikor kihűltek a tortalapok, vágjuk őket formára.
- A nyuszitorta krémjének elkészítéséhez a puha vajat elkeverjük a porcukorral.
- Közben a tejben csomómentesre keverjük a lisztet és a tojást, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajas krémhez, és egyneműre keverjük.
- A krémet tehetjük nyomózsákba is, aminek segítségével csillagmintában vihetjük fel a a tortalapokra, vagy egy spatula segítségével egyszerűen rá is kenhetjük.
- A nyuszi pofáját megrajzolhatjuk ételfesték segítségével, vagy különböző dekorcukrokkal is kialakíthatjuk a nyuszitorta orrát, fülét, szemét, illetve a száját.
Ha szeretnénk még könnyebbé tenni a világ legcukibb nyuszitortájának elkészítését, használjunk nyugodtan boltban kapható, kész tortalapokat.