nlc.hu
Húsvét

Drágul a tojás és a baromfihús

Nemcsak a húsvéti sonka lesz drágább, hanem a tojás és a baromfihús is

Nőnek a takarmányárak, és ezt bizony a vásárlók is megérzik.

Az elmúlt hetekben többször is elhangzott már, hogy a húsvéti ünnepekre készülődve bizony számolni kell azzal, hogy a húsipari termékek ára feljebb ment, illetve fog menni. Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke korábban például azt mondta, hogy 10-15 százalékos árnövekedés történt a tavalyi évhez képest, közlése szerint a legolcsóbb gyorspácolt készítmények kilója most 1400 forint, és igen, a minőséget meg kell fizetni.

És nemcsak a húsvéti sonka kerül majd többe, a Tények riportja szerint akár 20 százalékkal drágulhatnak a baromfitermékek is a következő hetekben, pedig a vásárlók szerint már így is drágák a szárnyasok. De nemcsak a hús, a tojás ára is megemelkedhet, húsvétra akár 65 forintba is kerülhet egy darab, hangzott el.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója szerint a mostani árak még így is alatta vannak a tavalyiaknak. Hogy pontosan milyen ütemben valósul majd meg az áremelkedés, azt a szakemberek nem tudják pontosan megmondani, a kereslet-kínálat alakítja majd.

Baromfitelep

Baromfitelep Hernádon (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Készülj a húsvéti rohamra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top