nlc.hu
Húsvét

Húsvéti terítékek

10 stílusos húsvéti teríték

Nincs még ötleted, hogyan terítsd meg idén a húsvéti asztalt! Íme néhány egyszerű, könnyen kivitelezhető, mégis mutatós megoldás!

A tarkától a hűvösen elegánsig… Íme, 10 stílusos húsvéti terítékötlet!

Színek minden mennyiségben

Ha húsvéti terítékről van szó, a színek minden mennyiségben jöhetnek, egyszerűen nincs olyan, hogy túl sok. Használj bátran különböző színű, akár formájú tányérokat, csészéket és poharakat! A sokféle árnyalat között hasonlóan színpompás tavaszi virágcsokrokkal teremthetsz összhangot. 

Színek

Fotó: Getty Images

Régi és új

Az eklektika a stílusokban is megmutatkozhat a húsvéti asztalon. Kombináld a régi(es) és a modern darabokat! A skandináv, minimalista tányér mellé például nyugodtan odakerülhet a nagyitól örökölt öreg teáskészlet. A harmóniát itt az árnyalatok adják: egy-két közös szín, mely akár a további dekorelemeken, például a hímes tojáson, szalvétán is visszaköszönhet.

Régi és új

Fotó: Getty Images

Sötét és világos

Bár a húsvéti terítékeket hagyományosan inkább a világos színek uralják, játszhatsz a sötét és világos kontrasztokkal is. A fehér asztalra, terítőre kerülhet sötét színű étkészlet, ám a kontrasztot mindenképp érdemes még egy harmadik, élénkebb színnel is kiegészíteni, például virágok vagy más dekorelemek formájában. Idén a legtrendibb árnyalat egyértelműen az év egyik hivatalos divatszíne, a napsárga.

Sötét és világos

Fotó: Getty Images

Bájos apróságok

A húsvéti terítéket olyan bájos apróságokkal is feldobhatod, mint például ezek a tányérra ültetett pici nyuszifigurák. Ehhez hasonló műanyag vagy kerámia díszeket akár a szupermarketek, drogériák dekorszekciójában is beszerezhetsz.

Apróságok

Fotó: Getty Images

Szalvétafészek

A fészek formájú dekorációk kiválóan illenek a húsvéti asztalra. Ezt a kis fészket textilszalvétából készítheted el: először hajtogasd össze 4-5 centi szélesre, majd tekerj körbe vele egy hímes tojást! A tojás mellé egy szál virágot, vagy rügyező faágat is betűzhetsz.

Szalvétafészek

Fotó: Getty Images

Barka és tojás

A barka és a tojás a húsvét alapszimbólumai, melyekkel a terítéket is díszítheted. A hímes tojások mellett divatosak most a festetlen tojások is, különösen kicsi, foltos fürjtojások. 

Barkával

Fotó: Getty Images

Nyuszitojás

Az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető húsvéti dekoráció a nyuszitojás: csupán egy natúr tojásra, egy szalvétára és egy darab madzagra vagy szalagra van hozzá szükséged. A szalvétát hajtogasd szét, a közepébe csomagold be a tojást, a tetejénél rögzítsd, majd a csücsköket rendezd el nyuszifül formában! A dísz kerülhet például a tányérba, a teríték máris húsvéti hangulatú lesz.

Nyuszifül

Fotó: Getty Images

Nyuszifül

Megfestett tojást is dekorálhatsz papír-, vagy textilszalvéta segítségével. Ilyenkor persze nem kell a tojást teljesen becsomagolni, a keresztben összehajtogatott szalvétát csak oldalról tekerd köré, majd rögzítsd és a kilógó részekből formázz nyuszifület és így tedd a tányérra! A végeredmény akkor a legmutatósabb, ha a szalvéta és terítő színe/mintája megegyezik. 

Szalvétanyuszi

Fotó: Getty Images

Csokitojások

A terítéket színes csokitojásokkal is felturbózhatod. Nem kell különösebben túlgondolni: a tojásokat egyszerűen csak rendezgesd el az asztal különböző pontjain a tányéroktól kezdve a terítőn át akár az asztaldíszig. A csokitojásokat mindemellett akár valódiakkal is kombinálhatod. 

Csokitojások

Fotó: Getty Images

Fémes csillogás

A fémes hatású festékkel festett tojás idén szuper divatos, a húsvéti terítéket pedig lenyűgözően elegánssá teszi. Egyetlen dologra figyelj: ha az evőeszközök ezüstös fényűek, akkor a tojás is legyen ezüstös, míg ha réz- vagy aranyfényűek, akkor a tojás is aranyszínű legyen!

Fémes csillogás

Fotó: Getty Images

Még több húsvéti ötlet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top