Húsvét
Szponzorált tartalom

Hózápor is lehet a húsvéti hétvégén

Csapadékos napok állnak előttünk, húsvét hétfőn erős szél várható.

Péntek reggel, délelőtt fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, így délután már általában napos, gomolyfelhős idő várható. Délután inkább már csak a Tisza vonalának tágabb környezetében lehet erősen felhős az ég. Szórványosan, főként a Dunától keletre kialakulhatnak záporok, kis eséllyel zivatar is lehet. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul. Késő estére többnyire 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a kiderul.hu.

Húsvét előtt a felelős nyúltartásra figyelmeztet az Állatkert

Azért néha sütni fog a nap (Fotó: Getty Images)

Szombaton a déli és keleti megyékben jellemzően erősen felhős lesz az ég, másutt a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Több helyen is kialakulhat záporeső, elvétve zivatar. Késő délutántól, estétől az ország északi felén a hegyekben helyenként havas eső, egy-egy hózápor sem kizárt. Az északnyugati szelet sokfelé erős, az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is kísérhetik. A csúcshőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Vasárnap több-kevesebb napsütésre, gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Estére már sokfelé kiderülhet az ég. Elszórtan előfordul záporeső. A reggeli órákig főként a hegyekben néhol még havas eső, egy-egy hózápor is kialakulhat. Sokfelé megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Hétfőn általában többórás napsütésre számíthatunk, elsősorban a keleti, északkeleti megyékben lehet helyenként erősebb a gomolyfelhő-képződés. Számottevő csapadék nem valószínű, inkább csak az északkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy zápor. A déli szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban -7, +1, délután 11, 16 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top