nlc.hu
Húsvét

Esővel és felmelegedéssel érkezik a húsvét

Esővel és tavaszias meleggel érkezik a húsvét

Bár napközben már kellemes, tavaszi időjárás várható, az esernyőt még ne tegyük el.

Vasárnap felszakadozik a felhőzet, csapadékra elszórtan számíthatunk kisebb eső, záporok formájában, a hőmérséklet napközben pedig 9 és 15 fok között alakul – számolt be az Időkép. A meteorológusok szerint délelőtt még többfelé lesz zárt a felhőzet, de délutánra néhol kibújhat a nap; viszont nyugaton és északon havas eső, hózápor is lehet.

húsvéti tojás a hóban

Nyugaton és északon havas eső, hózápor is lehet.
Fotó: Getty Images

Húsvéthétfő reggelén helyenként párás, ködös lehet a levegő. Többórás napsütésre többfelé számíthatunk, keleten, délkeleten lesz több felhő helyenként záporokkal. A vasárnap is erős északias szél szintén feltámad, felerősödik. A hajnali fagy még nem szűnik meg teljesen, délután a maximumok 11 és 17 fok között alakulnak.

Kedden sajnos újra hidegfront érkezik: nyugat felől megnövekszik a felhőzet és délután északnyugat felől többfelé elered az eső. Legtovább keleten tart ki a napos idő. Kora tavaszias időben lehet részünk, délután 13-19 fokig melegszik a levegő.

Szerdán ismét sok felhő lesz felettünk, de csak kevés várható csapadék. A Dunántúlon és északon, északkeleten élénk, erős lehet a déli szél. Délután 15-20 fok is lehet. Csütörtökön többfelé valószínű eső, zápor, néhol akár zivatar. Nyugaton visszaesik a hőmérséklet, 10 és 20 fok között alakulnak a maximumok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top