nlc.hu
Húsvét
Sült báránygerinc receptje

Ízes és szaftos báránygerinc zöldfűszer-kéregben – pazar húsvéti lakoma

Ünnepi fogás bárányhúsból.

Húsvétkor a báránysültet is bátran beilleszthetjük az ünnepi menübe. Egész combból, lapockából, illetve gerincből is készíthetünk isteni fogást. Most egy báránygerinc-receptet ajánlunk Gordon Ramsay-től, a különlegességét pedig az adja, hogy zöldfűszer-kéregben sütjük meg.

báránysült

Báránygerinc az ünnepi asztalon – Fotó: illusztráció, iStock

Ízes és szaftos báránygerinc illatos zöldfűszer-kéregben 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 nagy félbevágott báránygerinc (3-4 borda egy darabban)
  • olívaolaj a sütéshez 
  • bors
  • 2 evőkanál mustár

A zöldfűszer-kéreg hozzávalói:

  • 4 szelet, egynapos kenyér héj nélkül
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 marék koriander zöldje
  • 1 csokor kakukkfű
  • pár szál rozmaring
  • 50 g parmezán

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Irdaljuk be a báránygerinc-darabok zsíros oldalát, majd sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk aranybarnára a gerincdarabokat olívaolajon egy serpenyőben, amit utána tegyünk be a sütőbe 10-15 percre, és süssük készre. Míg pihentetjük, keverjük össze a zöldfűszer-keveréket.

Tépjük darabokra a kenyeret, és az összevágott zöld fűszerekkel, parmezánnal, sóval és borssal együtt turmixoljuk össze. Kenjük meg a báránydarabokat mustárral, majd borítsuk be a fűszerkeverékkel. Tegyük vissza a sütőbe további 5 percre.

Ezután szeleteljük fel a gerincdarabokat. Tepsiben sült, rozmaringos burgonyával és párolt cukkinivel körítve tálaljuk.

Még több húsvéti recept az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top