nlc.hu
Húsvét
Húsvét: nagyot drágult az ünnepi menü

A drágulás ellenére sem spórolunk a húsvéti menün

Az eladók és a vevők szerint 20-30 százalékkal drágult minden tavaly óta.
húsvéti menü

A drágulás miatt jóval többe kerül az idei húsvét a tavalyinál, az RTL Híradó által megkérdezett vásárlók ennek ellenére nem az ünnepi hozzávalókon spórolnak. 

Tavaly 50 forint volt a tojás darabja az egyik pécsi árusnál, most 10 forinttal drágább. Mégis, már délre mindegyik elfogyott, amikor a Híradó stábja ott járt szombaton. „Nem is visznek kevesebbet, kénytelenek vinni, sonkához nem lehet, hogy nem eszünk tojást” – nyilatkozta az árus.

Nemcsak a tojás, a füstölt áru is drágább, akár 2-300 forinttal is többe kerülhet kilója, mégis ugyanúgy viszik a vásárlók, mint tavaly. A paradicsom ára is felment, már 1500 forintba kerül egy kiló, a paprika ugyanennyi. Az eladók és a vevők szerint is 20-30 százalékkal drágult minden tavaly óta. 

Drágaság ide vagy oda, aki teheti, nem spórol ilyenkor. A sonkát, tojást húsvétkor meg kell venni, azon nem fogok spórolni, vannak más egyéb kevésbé fontos dolgok, amiről le lehet mondani” – vallotta be az egyik vásárló.

Az elszabadult árak miatt viszont egyre többen odafigyelnek arra, hogy miből mennyit vesznek, hogy kevesebb legyen a maradék, így húsvét után nem végzi majd a kukában az ételek egy része.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Balázs Attila 

Készülj a húsvétra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top