nlc.hu
Húsvét

Darius, a világ legnagyobb nyula

Senki sem tudja hová lett a világ legnagyobb nyula

2021 óta semmit sem tudni a Guinness-rekorder tapsifüles hollétéről.

129 centiméteres hosszúságával még 2010-ben került be a Guinness Rekordok Könyvébe Darius, a német óriásnyúl. Az állat békésen és persze nagy becsben tartva éldegélt gazdája, az egykori modell Annette Edwards birtokán az angliai Stoultonban, egészen 2021 áprilisáig. Akkor ugyanis egy éjszaka valakik eltulajdonították őt.

A rekorder tapsifüles után nagyszabású keresés indult, gazdája még 1000 font nyomravezetői díjat is felajánlott annak, aki segít a nyomára bukkanni, ám az azóta eltelt három évben nem került elő. Rádásul, mivel a nyuszi már közel 15 éves – ami ennél az állatfajnál kiemelkedően magas életkornak számít(ana) –, ezért az sem biztos, hogy még életben van.   

Darius és Annette Edwards

Darius és Annette Edwards (Fotó: Profimedia)

A különleges óriásnyulat azonban Edwards korábban továbbtenyésztette, és több tucatnyi leszármazottja él ma is, köztük pedig több példány örökölte az átlagosnál nagyobb méretet.  

„Nagyon jó tudni, hogy Darius öröksége világszerte tovább él. Amíg valaki nem tudja bebizonyítani, hogy már nincs közöttünk, a Guinness-rekordot továbbra is ő tartja a legnagyobb nyúlként. De az unokáinak lesz esélye megelőzni őt – nyilatkozta a The Sunnak Annette Edwards, aki Darius több leszármazottját is neves tenyésztőknek értékesítette tovább, így a nem mindennapi vérvonal méltó módon öröklődhet tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top