nlc.hu
Húsvét

Húsvéti fa Kéthelyen

Több mint 12 ezer tojás díszíti a kéthelyi húsvéti fát

Rengetegen csodálják meg a különleges fát.

Több mint 12 ezer tojás díszíti a Somogy vármegyei Kéthely központjában álló húsvéti fát. Mint a Tények tudósításából kiderül, a világ minden tájáról érkeztek tojásdíszek a fára, még Dubaiból is. A falu központjában már évek óta különleges látvány fogadja a látogatókat az ünnep előtt: a tojásfa mellett kiállítottak egy műfűvel díszített Trabantot is egy hatalmas hímes tojással a tetején, valamint tojásalagút is készül, de a gyerekek kedvence a hatalmas, szalmából készült nyúl.

Volt olyan látogató, aki minden évben eljön ide húsvét előtt. A kéthelyi tojásfa ugyanis messze földön híres, sok turista csak azért látogat el a faluba, hogy megcsodálhassa a tojásfát, sőt tojást is akaszt rá.

Nagyatádon pedig egy idős házaspár kertjét látogatják a helyiek, ahol szintén többezer hímes tojást és a kézzel készített nyuszicsaládot is megcsodálhatják. Itt több mint 6 ezer tojás díszíti a fákat. 

Két évvel ezelőtt húsvétkor egyébként egy magyar rekorder tojásfáról számoltunk be: 16 ezer 650 hímes tojás lógott akkor húsvétkor az ácsi platánfán. A településen több százan vettek részt a közös munkában. Az ötletgazda akkor elmondta, hogy 2020-ban álmodta meg a tojásfát, de a járvány miatt csak 2 évvel később tudták megvalósítani. “Az interneten találtam egy tojásfát, és eldöntöttem, hogy elmondom az ötletemet a többieknek, hogy nem egy tojásfát szeretnék igazából, hanem egy magyar rekord tojásfát. Hatalmas felbuzdulás lett a felkérésre, és mindenki elkezdett tojásokat gyártani. Nagyon sok segítőnk volt. Felajánlásokból nagyon sok műanyag és hungarocell tojást vettünk, hogy az óvodások és a nyugdíjasok is a részesei tudjanak lenni ennek a dolognak” – mesélte akkor Varga Éva főszervező, ötletgazda. A fa díszítésében anno sokat segített a komáromi és az ácsi tűzoltóság.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ez is érdekelhet tojásfa Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top