nlc.hu
Húsvét

Tojásárak húsvétra

Nagyot zuhanhat a tojás ára húsvétra

Lesz elég tojás, de aki biztosra akar menni, annak érdemes már 1-2 héttel az ünnepek előtt megvenni.
tojás

Húsvétra 60 forint körül alakulhat a tojás fogyasztói átlagára, így a vásárlók az előző évhez képest harmadával olcsóbban juthatnak hozzá. Mindez annak tudható be, hogy a takarmányköltségek kedvező alakulása miatt a termelés költségszintje jelentősen mérséklődött tavalyhoz képest, ez pedig a fogyasztói árakban is megjelenik – értesült az Agroinform.hu.

A hazai termelők képesek alkalmazkodni az ilyenkor megnövekvő igényekhez, az ünnepet jellemző szezonális keresletnövekedés ellenére idén sem várhatók ellátási problémák. Helyi szinten azonban nem zárhatók ki napi szintű hiányok, így célszerű lehet időben, 1-2 héttel húsvét előtt már megvásárolni a szükséges mennyiséget.

Hosszabb távon azonban elkerülhetetlennek látszik a tojásárak emelkedése – derül ki a portál elemzéséből. A takarmányköltségek csökkenésével szemben ugyanis mind az eszközbeszerzések, mind az energia- és munkabérköltségek újra emelkedő pályán vannak.

Ami amúgy a húsvéti sonka árát illeti, drágulásra kell számítani az ünnepek előtt, sőt a húsvéti csokoládéfigurák esetében is a tavalyihoz képest jóval magasabb árakkal találkozhatunk a boltokban.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top