Így készül a legszebb húsvéti töltött tojás: a rózsaszín kaszinótojás receptje

Haranghy Orsi | 2024. Március 26.
Nem csak mutatós, de nem elkészíthetetlenül nehéz finomság a rózsaszín szélű kaszinótojás. Valójában csak egy kis plusz munkát kíván, az eredmény pedig szem-szájnak ingere.

Láttál már ilyen szépséget? Egy ideális húsvéti asztal rogyadozik a mutatós finomságoktól: a festett tojások mellett a fonott kalács, a barhesz, a babka is szebbnél szebbek, akárcsak a házi töltött tojások, más néven kaszinótojás.

A boltban kapható kaszinótojásokat éppen most teszteltük. Az eredmények arra sarkallnak minket, hogy a húsvétkor is szeretett ételt magunk készítsük el az ünnepre – bár nem minden kommersz kaszinótojás hozta a hátborzongató vegyszerízt. Bár van munka a házi töltött tojás elkészítésével, nagy szakácstudományt nem igényel. Pepecselős a főtt tojások fehérjerészének szép felvágása, a tojások sárgájának kiemelése, kikeverése, majd esztétikus visszatöltése, de az eredmény magáért beszél. Különösen, ha “Barbie-tojásokat” kreálunk, ami pedig egy 8-10 órás pihentetést is igényel a színezéshez. Az ünnepek márpedig szóljanak az ételkülönlegességekről (is)! Megmutatjuk, hogy készülnek a húsvéti töltött tojások rózsaszín tojáscsónakban.

A húsvéti asztal dísze lehet: rózsaszín töltött tojások / Fotó: Olga Mazyarkina Getty Images

Csak egy cékla, és más semmi: a rózsaszín kaszinótojás (recept)

Az élénkrózsaszín tojások titka egyetlen gumó cékla. Egyes receptek már kész céklalevet írnak, de a pimaszul drága bolti céklalé árának töredékéért vásárolhatunk egy céklagumót, amiből mi magunk is készíthetünk céklalevet. Ezúttal ráadásul nem is kell zöldségprés-géppel bajlódnunk, hiszen nem meginni akarjuk a levet.

A cékla színezőkedvét egyébként is ismerheti minden háziasszony. A kezünk, a vágódeszka és a pult is élénk pinkes-lilás lesz, ha céklával dolgozunk. De úgy is mondhatnánk, hogy céklaszínű.

Ez a szemet gyönyörködtető étel egy egyszerű töltött tojás, de a kaszinótojásokhoz gyakran készített zselatinos bevonóréteg nélkül.

Mire figyeljetek?

Töltelék a kurkuma élénk színével / Fotó: Olga Mazyarkina Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

Szép is, finom is!

Exit mobile version