nlc.hu
Húsvét

A hajdúsámsoni húsvéti fa

Rekord: több mint 25 ezer tojás díszíti a hajdúsámsoni húsvéti fát

Magyarországon nincs még egy, amelyre ennyi tojásdíszt akasztottak volna fel idén húsvét alkalmából.

Több mint 25 ezer festett, hímzett tojás került fel egy hajdúsámsoni húsvéti fára, ezzel pedig új magyar tojásfa-rekord született – számolt be a Tények. A színes díszeket hetek óta gyűjtötték a helyiek, és a Szeretet-parkban lévő fára helyeztek.

Ezzel pedig Hajdúsámson lefölözte a kéthelyi tojásfát, amelyet “csupán” több mint 12 ezer húsvéti tojás díszít.

Két évvel ezelőtt húsvétkor egyébként egy magyar rekorder tojásfáról számoltunk be: 16 ezer 650 hímes tojás lógott akkor húsvétkor az ácsi platánfán. A településen több százan vettek részt a közös munkában. Az ötletgazda akkor elmondta, hogy 2020-ban álmodta meg a tojásfát, de a járvány miatt csak 2 évvel később tudták megvalósítani. “Az interneten találtam egy tojásfát, és eldöntöttem, hogy elmondom az ötletemet a többieknek, hogy nem egy tojásfát szeretnék igazából, hanem egy magyar rekord tojásfát. Hatalmas felbuzdulás lett a felkérésre, és mindenki elkezdett tojásokat gyártani. Nagyon sok segítőnk volt. Felajánlásokból nagyon sok műanyag és hungarocell tojást vettünk, hogy az óvodások és a nyugdíjasok is a részesei tudjanak lenni ennek a dolognak” – mesélte akkor Varga Éva főszervező, ötletgazda. A fa díszítésében anno sokat segített a komáromi és az ácsi tűzoltóság.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ez is érdekelhet tojásfa Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top