Húsvét (archiv)

Töltött karalábé, ahogy én szeretem

Hozzávalók: 8 kisebb zsenge karalábé, nagyon sok karalábélevél, 2 cs. petrezselyem, 50 dkg darált borjúhús, 3 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 fej hagyma, 2 dkg vaj, só, fekete bors, 2 dl tejszín, 2 dl tej.





További húsvéti receptek:

• Aszpikos húsvétisonka-terrin »
• Édes túró »
• Marinált buggyantott tojás » 
• A tavasz első salátája »
• Sonkával göngyölt mozzarellás karalábé »
A karalábékat meghámozzuk, tetejüket kalapszerűen levágjuk, és kivájjuk a közepüket. A hagymát finomra vágjuk, és 2 deka vajban üvegesre pároljuk. A zsemlék héját levágjuk, belsejüket tejbe áztatjuk, és miután megpuhult, kinyomkodjuk. Összekeverjük a borjúhússal, az apróra vágott petrezselyemmel és a szintén felaprított karalábélevelekkel, valamint a tojással, sóval és őrölt fekete borssal. Alaposan összegyúrjuk, megtöltjük vele a karalábékat, és rátesszük a kalapjukat. A zöldség kikapart húsát apróra vágjuk, és tepsi aljára tesszük. Felöntjük a tejszínnel émeg2 dl húslevessel, és erre „ültetjük” a töltött karalábékat. Rámorzsoljuk a maradék vajat, lefedjük alufóliával, és 180 C˚-os sütőben 40-45 perc alatt puhára pároljuk. Ezután a fóliát levéve további 10 percig sütjük.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top