Lejárt volna az emberi terapeuták ideje?

A mesterséges intelligencia vajon képes segíteni rajtunk? Ezt a kardinális kérdést és sok leágazó kérdést jártuk körbe meghívott vendégeinkkel, Szerémi Éva Krisztina informatikus mérnökkel, a Neumann János Egyetemen informatikai tanszék oktatójával, aki nem mellesleg lifecoach is, illetve Lippai Andrea, a SERCO Informatika Zrt. értékesítés támogatási igazgatójával.

A terápia egy emocionális folyamat, izgalmas kérdés az, hogyan tudja ezt az MI menedzselni. Mesterséges intelligencia és a pszichológia – avagy ember és gép interakciója lehetséges, tart már ott a tudomány? Magyarországon még mindig áll az a nézet, hogy aki pszichológushoz, pszichiáterhez jár, az őrült?

Lejárt volna az emberi terapeuták ideje?Az elmúlt évek történései felborítottak nagyon sok megszokott dolgot. Például azt, hogy csak személyesen veszünk részt egy ülésen, terápián. Előfordulhatnak olyan esetek, amikor személyes coaching találkozó nem megoldható, ilyenkor lehetőség van online coaching konzultációra is. Ez vajon ugyanolyan hatásos? A válaszok kiderülnek az IT Angyalai podcastsorozat legfrissebb epizódjából.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top