Izzasztó percek
Szponzorált tartalom

Így ne izzadj! Balul sült el a fóliás izzasztó-fogyókúra

A fóliás izzasztókúrák jól működhetnek a fogyókúrás diéták kiegészítőjeként, hiszen mértékkel használva kifejezetten jótékonynak hathatnak a bőr állapotára és általában a jó közérzetre. Ez a kaliforniai lány azonban biztos, hogy többet nem próbálkozik vele.

Helen rátalál a „tuti” fogyókúrára

A 24 éves Helen már jó ideje elégedetlen volt a súlyával és számos fogyókúrába belevágott több kevesebb eredménnyel, amikor rábukkant a neten a fóliás módszerre. Ennek az a lényege, hogy egyes testtájakat – például a combot vagy a derekat – szorosan körbetekerik celofánnal, és pár órán át, sőt akár egész éjszakára fent is hagyják a fogyni vágyók. A celofán úgy működik ilyenkor, mint egy dunsztkötés: heves izzadást vált ki, a végeredmény pedig az, hogy a kezelés végére akár centikkel is kisebb lesz a problémás testrész körmérete. Elvileg… Jobb, ha nem is feszegetjük, hogy mennyire hatásos ez a trükk a nem kívánt kilók ellen. Elég, ha elmondjuk, hogy szó sincs ilyenkor valós fogyásról, mert a felesleges zsírtartalékokból semmit nem veszít a test, csupán víz és só távozik a szervezetből az izzadás során. Ráadásul a folyadékvesztés olyan komoly lehet, hogy akár kiszáradás is felléphet, a sóveszteségtől pedig súlyos görcsök jelentkezhetnek. Felkészült szakemberek éppen ezért nem is ajánlják senkinek az alkalmazását, főleg úgy nem, ahogy Helen próbálkozott vele.

Nincs olyan, hogy gyors fogyás

A kaliforniai lány ugyanis úgy okoskodott, hogy nem csak a csípőjét és combjait fogyasztja le pár óra alatt, hanem az egész testét, és a celofános pakolásból karcsún és csinosan bontakozik majd ki. A számításaiba bőven csúszott hiba, és nem csak abban tévedett, hogy sudárrá izzasztja majd a kúra, hanem abban is, hogy problémamentesen meg tud szabadulni a celofánpólyából.

A celofános fogyókúra nem fogyaszt le, de az izzadás jó tehet a bőrnek - persze csak ha mértékkel alkalmazod!

A celofános fogyókúra nem fogyaszt le, de az izzadás jó tehet a bőrnek – persze csak ha mértékkel alkalmazod!

Elkezdődik az izzasztás

A nagy fogyókúrás kísérletbe Helen a barátnője, Joanne segítségével vágott bele, akinek a szerepe annyi volt, hogy körbetekerje a lányt tetőtől talpig celofánnal úgy, hogy a karjai szorosan a testéhez, lábai pedig egymáshoz préselődjek azért, hogy minél hatékonyabb legyen az izzasztás. A dolog flottul ment egy darabig, és már majdnem teljesen begöngyölte a háztartási csomagolóanyagba Helent, amikor elfogyott a celofán. Nem volt mit tenni, le kellett ugrani a sarki boltba néhány csomagért. Mivel ez mindössze pár percet vett igénybe, Joanne nyugodtan magára hagyta a padlón fekvő Helent, akit addigra már álltól lefele egészen a vádliig olyan szorosan bebugyolált, hogy arra a frissen kimúlt egyiptomi fáraók balzsamozói is csettintenének.

A dolgok egy pillanat alatt rosszra fordulnak

Helen egy darabig derűsen várakozott celofánbörtönében, és még mókásnak is találta ezt a szokatlan helyzetet. Tizenöt perc után kezdett csak fészkelődni, azaz kezdett volna, ha egyáltalán meg tudott volna mozdulni. A pólya azonban feszes és erős volt, így Helen mindössze a fejét tudta kissé megemelni. A hátán fekve a légzése nem volt épp optimális, amit még az is nehezített, hogy a mellkasát erősen leszorította a celofán. Mindemellett a padló is hűvös volt, és a lány elkezdett fázni. Joanne pedig nem tért vissza sem negyed órával később, sem egy óra múlva, sem soha többé. Őt ugyanis elütötte egy autó, amikor át akart szaladni az utcán a szemben lévő boltba, és eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol egy héten át tartották mesterségesen kómában, és további 10 hétig lábadozott.

Épp csak megúszta

Több mint 26 órát feküdt mozdulatlanul a hideg padlón Helen, mire édesanyja rátalált. Addigra a lány már alig volt öntudatánál, teljesen kimerült az erőlködéstől, hogy kiszabadítsa magát, a teste pedig vészesen kihűlt. Napokig tartott, mire a sokkot kiheverte a szervezete, és hetekig, mire lélekben is magára talált a lány. Ez alatt étvágya szinte alig volt, és több mint 6 kilogrammot fogyott, de ezt nem igazán tudta sikerként elkönyvelni. Végül ő és barátnője is felépült, de a fóliás izzasztás emléke olyan mély nyomokat hagyott bennük, hogy soha többé nem próbálkoztak házi fogyókúrás praktikákkal.

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top