nlc.hu
Kert

Taylor Swiftről neveztek el egy ezerlábú fajt

Taylor Swiftről neveztek el egy ezerlábú fajt

A kutató nagy rajongója az énekesnőnek, mivel zenéje sokat segített neki a doktori iskola alatt.

Taylor Swiftről neveztek el egy most felfedezett ezerlábú fajt. A körülbelül 22 centiméter hosszú, gerinctelen állat a Swift Twisted-Claw Millipede nevet kapta, tudományos elnevezése pedig Nannaria swiftae. Az állatot Derek Hennen, a kutatás vezetője nevezte el.

Taylor Swift

Fotó: Angela Weiss / AFP

Névválasztását azzal indokolta, hogy nagy rajongója az amerikai énekesnőnek, doktori iskola alatt nagyon sokat segített neki a zenéje és így akarta kifejezni elismerését. Az MTI tudósításában hozzáteszi, a kutató egy másik fajnak a Nannaria marianae nevet adta – saját felesége után.

Az új fajt a virginiai műszaki egyetem (Virginia Tech) kutatói fedezték fel az Appalache-hegységben. Hennen és kutatótársai öt év alatt összesen 17 új ezerlábú fajt azonosítottak.

Taylor Swift, aki a Grammy történetében a legtöbbször vihette haza el az év albumáért járó díjat, úgy tudjuk, eddig nem reagált a kutató gesztusára.

A New York Post egy összesítést készített a hír kapcsán azokról a sztárokról, akik korábban hasonló megtiszteltetésben részesültek. Leonardo DiCaprióról például fát, Johnny Cashről tarantulát, Greta Thunbergről csigát, Led Zeppelin egy őserdei békát, Joe Biden amerikai elnökről pedig tintahalat neveztek el. Barack Obama korábbi amerikai elnökről nem kevesebb mint tíz fajt neveztek el, köztük halakat, pókokat, egy parazitát, egy madarat, egy már kihalt gyíkot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top