Kezdők karácsonya

12 ötlet, ami felejthetetlenné teszi a karácsonyt

Íme néhány gyors és könnyű DIY ötlet fillérekből, hogy még mesésebb legyen a karácsonyi hangulat!

Akik imádják a karácsonyt, azok szerint sosincs túl korán az ünnep megtervezéséhez és a készülődéshez. Mutatunk néhány dekorációs ötletet, amivel mesés karácsonyi hangulatot teremthetsz.

Forrás: thekrazycouponlady

Ha amúgy is szoktál égősort tenni a fára, használj különböző méretű égőket, hogy még egyedibb és feltűnőbb legyen a végeredmény.

Forrás: marthastewart

Ha nem vagy a csomagolás nagymestere, kösd be egyszerűen az ajándékokat papír csomagolásba, és a képhez hasonlóan vágj ki egy fél karácsonyfát rajta, hogy jól mutasson.

Forrás: onelittleproject

A gyerekek közkedvelt szórakozása papír hópihéket kivágni és felragasztani az ablakra. Mindezt megtehetitek olyan dekor ragasztókkal, amikkel szuper mintákat készíthetsz bármilyen üvegfelületre. 

Forrás: northstory.ca prettyprudent.com ukkonooa

Készíts díszeket sótésztából! Ugyanolyan mutatós, mint a boltban megvásárolható társai, viszont sokkal olcsóbb, és nagyobb szórakozás is, ha te magad készíted el.

Forrás: tatertotsandjello

Készíts dekorációt a maradék csomagolópapírból!

Forrás: dreamalittlebigger

Takard el a karácsonyfát tartó talapzatot egy kartondobozzal, amit csak ragassz le bármilyen szép csomagolópapírral.

Forrás: heartlovealways

Dekoráld az étkészletet is! Egy egyszerű üvegfestő filctollal rajzolj kedvedre való mintákat a poharakra, a karácsony elteltével pedig egy mozdulattal letörölheted, ha meguntad. 

Forrás: tidbitsandtwine

Egyszerű masnis dekoráció, amit bárhova kitehetsz az otthonodban, vagy akár az ajándékokat is díszítheted vele.

Forrás: reynoldskitchens

Készíts karácsonyfadíszt cukorkából! Olvaszd meg a kemény cukrokat, és formázd kedvedre. 

Forrás: thekrazycouponlady

Borítsd ünnepi dekorációba a termoszodat vagy tedd ugyanezt egy  elvihetős pohárral!

Forrás: twoityourself

Mielőtt kidekorálnád velük a lakást, szárítsd és tisztítsd meg a tobozokat. A sütőben 200 fokon melegítsd őket 20-30 percig. Ez azért fontos, mert így nem fognak nedvedzeni és a poloskákat is távolt tartják az otthonodtól. 

Forrás: bolshoyvopros

Ha nem költenél több ezer forintot hatalmas fenyőfára és nem vesződnél a felállításával, készíts egy kisebb, de társához hasonlóan mutatós, asztali karácsonyfát. Fogj egy vázát, tegyél bele pár fenyőfa ágat, és dekoráld körbe az egészet!

Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top