A karácsonyi menü elkészítése nem kis feladat, de nagy megkönnyebbülés, ha a desszertünk már készen pihen a hűtőben! Erre a szuper egyszerű, tejmentes panna cottára elég, ha 30 percet szánsz a vacsora előtti napon, aztán csak kikapod a hűtőből. Mutatjuk, hogyan készül.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 2 tk. zselatin
- 4 ek. víz
- 2 csésze mandula- vagy kókusztej
- 1/4 csésze + 1 ek. édesítő (juhar-/rizsszirup/méz)
- 1 tk. vaníliakivonat
- 2 csésze eper
- 1 ek. citromlé
- 2 ek. chiamag
Elkészítés:
- Keverd össze a vizet a zselatinnal, és hagyd állni 10 percig.
- Közepes láng fölött melegítsd össze a tejet, az édesítőt és a vaníliát.
- Add a tej negyedét a zselatinhoz, és keverd csomómentesre. Ezután a zselatint keverd a tej többi részéhez, majd az egészet öntsd kis pohárformákba, és tedd be minimum 6 órára a hűtőbe.
- Az epret melegítsd össze egy evőkanálnyi édesítővel és a citromlével. 15-20 percig forrald, majd hagyd kihűlni. Ekkor keverd hozzá a chiamagot, és tedd be ezt is a hűtőbe.
- Tálaláskor kínáld meg a panna cottákat az epres-chiás dzsemmel, és már mehet is a vendégek elé!