Kezdők karácsonya

Egész évben a karácsonyi dekorációra spórol anya és lánya

A walesi anyuka és lánya számára a karácsonyi díszkivilágítás olyan hagyomány, amely megéri a magasabb villanyszámlát.

Az angolszász országokban hatalmas hagyománya van, hogy a családok díszbe borítsák a házuk előkertjét karácsonyra. A walesi Michelle John és 18 éves lánya, Jessica már egy évtizede minden karácsonykor együtt díszítik fel a házat, ugyanakkor a karácsonyi fények mögött megható történet áll.

Michelle 12 évvel ezelőtt olyan súlyos autóbalesetet szenvedett, hogy lebénult, és tolószékbe került. Az anyuka, aki azelőtt a karácsonyból mindig a maximumot hozta ki, hirtelen képtelen lett a díszítésre – ezért lánya vette át a feladatot.

Jessica azt mondja, minden évben az anyukája az ötletgazda, ő pedig a kivitelező. A házuk pedig évről évre szebben ragyog. „A szomszédoknak nagyon tetszik, de van, hogy megkérdezik, mennyi a villanyszámlánk a sok fény miatt” – mesélik. „Igaz, hogy ilyenkor jóval többet fizetünk, de a karácsony fontos számunkra, ezért egész évben spórolunk rá” – hangsúlyozták. 

walesonline

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top