Kezdők karácsonya

Turbózd fel a hálódat és az udvarodat karácsonyi fényfüzérrel!

Bátran dekoráljuk a lakást kívül-belül fényfüzérékkel! Persze van egy határ, amit már ne lépjünk át, már csak a villanyszámlánk és a szomszéd szeme miatt sem.

A minimalista

Akik nem akarnak sokat bajlódni a belső fényfüzérekkel, azok hagyják el a girlandot és a színes gömböket. Egy vázába vagy üvegbe is berakhatjuk a fényfüzéreket, de próbáljunk olyat választani, aminek átlátszó vagy fehér a zsinórja. Gyakorlatilag a lakás bármelyik pontján elhelyezhetünk egy fényfüzért. Nem kell túlgondolni, karácsonyi csillogó díszekkel megbolondítani, önmagában is csoda szép!

Kreatívan, de okosan!

Formázhatunk egy téglalapot is a fényfüzérből a falon, kvázi úgy, hogy egy képkeretet kapunk. Az üres helyre akaszthatunk karácsonyi figurákat vagy ünnepi lapokat.

Rengetegfajta beltéri égősort, fényfüzért lehet kapni. Arra mindig figyeljünk, hogy egy szobán belül ne használjunk több árnyalatú vagy színű világítást. Ha pedig az ablakon, a karnisról szeretnénk lelógatni a fényfüzért, annyit vegyünk, amennyit használni akarunk. Ne kerüljön a háló egyik ablakára sárga, mókusos égősor, ha a mellette lévő nyílászáró felett egy csillagos, színes fényfüzér csüng.

Külső dekoráció

Sokan szeretik kívülről is dekorálni a házat. Ha van az udvarunkon fa, akkor nagyobb égős, kültéri fényfüzérrel azt is körbetekerhetjük, de feldíszíthetjük fényfüzérrel a cserepes tujákat is, akár egy grincsfát.

karácsonyi fényfüzér dekoráció

Kültéren a fákat is dekorálhatjuk fényfüzérrel (fotó: iStock)

Az ajtón lévő ünnepi koszorút is körbefuttathatjuk elemes, vékony ledfüzérrel, ami még hangulatosabbá teszi. Remek kültéri dekoráció lehet a letisztult stílus kedvelőinek, ha több befőttes üvegbe raknak fényfüzért, majd a tetőt alaposan rácsavarják, és különböző hosszúságú zsinórokat kötnek rájuk – ezt akár a nyári muskátlik helyére is lehet akasztani. Meglátjuk, mennyire látványos lesz!

Mit kezdjünk vele az ünnep után?

Az ünnepi fényekről karácsony után sem kell lemondanunk, ha a fa leszedése után nem dobozoljuk be a díszekkel együtt a karácsonyfaégőket, hanem áthelyezzük őket a hálószobába. Ha az ágyunk háttámlájára akasztjuk az égősort, sokkal hangulatosabb lesz tőle a szobánk, sőt: talán vad ötletnek tűnhet, de egy nagyobb komód alá is rakhatunk fényfüzért, ez csodálatos hangulatvilágítás lehet az év minden hónapjában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top