Kezdők karácsonya

Forralt bor a mikróból? Simán!

Lehet, hogy elsőre kicsit furcsának hangzik, de a végeredmény ugyanolyan jó, mintha a tűzhelyen készítettük volna.

A karácsonyi készülődésben minden segítséget jelent, ami megspórolja az időnket és energiánkat, szóval miért ne bíznánk idén a forralt bort a mikróra, hogy ne nekünk kelljen gyámkodni a tűzhelyen rotyogó fazék felett húsz percig? A szuper tipp mellé egy különleges forraltbor-recepttel is szolgálunk: a titok a brandy, amitől még testesebb, különlegesebb lesz ennek a forró italnak az íze, a hagyományos fűszerek mellett pedig tegyünk bele borsot is – ez is csak még pikánsabbá teszi majd a végeredményt! 

Forralt bor a mikróból? Simán!

Hozzávalók:

  • egy üveg vörösbor (lehetőleg pinot noir vagy cabernet sauvignon)
  • 1/2 csésze méz
  • 1 nagy narancs
  • 4 csillagánizs
  • 2 teáskanál szegfűszeg
  • 2 teáskanál egész fekete bors
  • 2 rúd fahéj
  • 1/2 csésze brandy

Elkészítés:

1. Keverjük össze a bort és a mézet egy nagyobb, mikróba tehető edényben. 

2. A narancsot hámozzuk meg, majd vágjuk félbe – a narancs levét és a héját is tegyük a boros keverékbe. Keverjük bele a fűszereket, és tegyük a mikróba magas fokozatra 2-3 percig úgy, hogy a bor forró legyen, de még ne forrjon fel. Tegyük félre 15 percre.

3. Ezután jöhet bele a brandy, majd az egész keveréket szűrjük le és töltsük csészékbe. A csészéket díszíthetjük fahéjrudakkal és narancsszeletekkel – és ha a forralt bor kihűlne, újra is melegíthetjük a mikróban néhány másodperc alatt.

RealSimple

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top