A leveles tésztában az a legjobb, hogy csak a fantáziánk szabhat határt az ínyenc ízpárosításoknak. A karácsonyi asztalra most egy áfonyás, brie sajtos koszorút ajánlunk, egy kis pisztáciával kiegészítve.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 2-3 ek. áfonyalekvár
- 200 g brie sajt
- 2 ek. pisztácia
- 1 tojás
Elkészítés:
- A tésztát 5 mm-es vastagságúra nyújtsuk ki, és formázzunk belőle egy nagy kört. A közepébe egy kis tálka segítségével mérjünk ki egy másik kört, amit finoman vágjunk 8 szeletre.
- A külső kört kenjük meg az áfonyaszósszal, majd rakjuk körbe a brie szeletekkel. Szórjuk rá a pisztáciát is. A tészta szélét és a belső kis körbe vágott háromszögek csúcsát fogjuk össze, így létrehozva a koszorú formát.
- Kenjük meg tojássárgájával, majd 200 fokos sütőben 15 perc alatt süssük aranybarnára.