Kezdők karácsonya

Élet karácsony után: így tárold a díszeket, ha vége az ünnepnek!

Aranyszabály, ha valamit már nem fogsz használni jövő karácsonykor azt dobd ki! Ám az is igaz, hogy az ajándékdobozokat, de még a tojástartókat is bevetheted a díszek tárolásában!

Rekeszes dobozolás

Készítsünk rekeszes dobozt. Ehhez mérjük le a cipősdoboz hosszát és szélességét, majd vágjunk méretre több csíkot kartonból és helyezzük el a dobozban úgy, hogy rácsot, rekeszeket képezzenek. Ezekbe rakjuk bele a karácsonyi gömböket. Ha még biztosabbra akarunk menni, akkor tekerjük be a díszeket vékony csomagolópapírba is.

Így is tárolhatjuk a gömböket (fotó: iStock)

Szövetben az erő

A legtörékenyebb díszeinket úgy is óvhatjuk a sérüléstől, ha a dobozba, amibe kerülnek szivacsos, selymes vagy egyéb puha szövetbélést rakunk.

Ha van otthon műanyag pohár

Nem számít igazán környezetbarátnak, de ha már egyébként is van otthon műanyagpoharunk, azokat is felhasználhatjuk a díszek elraktározásában! A poharakat egyesével ragaszd fel egy vastag kartonra, vagy farostlemezre, majd tedd bele a díszeket. Ezután fogj egy dobozt vagy lakberendezési áruházban kapható ládát, és rakd bele poharas lapot.

Tojástartó a jolly joker

A kisebb karácsonyfadíszek, valamint gömbök számára remek tároló lehet az üres tojástartó. Hogy hangulatosabb legyen, a gyerekek ezeket a dobozokat befesthetik a zöldre és pirosra, így igazán karácsonyi hangulatban várhatják, amíg egy év után újra felkerülnek egy fára.

Papírba és tojástartóba is belerakhatjuk a gömböket (fotó: istock)

Fényfüzér kisokos

A fényfüzér legegyszerűbb tárolási módja, ha fogunk egy kartonlapot (lehet ez egy bolti dobozból levágott rész is), majd elkezdjük rá feltekeri úgy, hogy nagyobb hézagok legyenek, vagyis a zsinórt oszlassuk el. Így sokkal könnyebb lesz szétszedni a ledet jövő évben.

Girland

A gyöngyös girlandot egyszerűen belerakhatjuk egy kimosott flakonba, ahonnan aztán könnyen kiszedhetjük. Így a már megvásárolt üres flakonokat is újra használhatjuk.

De papírkéztörlő üres gurigájára is feltekerhetjük, csak ügyeljünk arra, hogy vége rögzítve legyen.

Öltöztesd be a műfenyőt

A műfenyőt sem árt becsomagolni, főleg akkor, ha már nincs meg a doboza. Régi, kidobásra váró lepedőből készítsünk neki zsákot.

Végső megoldásnak, erősebb folpackkal is körbetekerhetjük a lecsupaszított műfenyőt.

A karácsonyi ajtódíszt is felakaszthatjuk a garázsba vagy a pincébe. Ehhez egy nagyobb nejlonszatyrot vagy zsákot használjunk, rakjunk bele egy vállfát, aminek a fém részét bújtassuk ki a zsákon. Applikáljuk rá a vállfára a koszorút, amit innentől a nejlon megvéd a portól és a kosztól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top