

Barta Andrea cukrász – aki a hajdúhadházi tortaműhelyében mákos, diós, aszalt szilvás és mandulagrillázsos bejglit készít – elárulta a tökéletes bejglikészítés praktikáit:
- A tésztához ne margarint, hanem valódi vajat és állati zsiradékot használjunk!
- Tegyünk bele frissen reszelt gyümölcshéjat, amit a töltelékből se hagyjunk ki!
- A tésztát érdemes minél vékonyabbra nyújtani. Miután rákentük a tölteléket, hajtogassuk be minden oldalról, utána csavarjuk fel!
- A sütés előtt alaposan szurkáljuk meg a tésztát, hogy a hő hatására kicsapódó gőz miatt ne repedjen szét. Körülbelül 25-30 percig kell sütni.
Ha nem kedveljük a diós és a mákos tekercset, akkor gesztenyével, meggyel, aszalt szilvával, almával, sőt akár káposztával is elkészíthetjük.
(via)
Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Sóki Tamás