nlc.hu
Kezdők karácsonya
Bejglikészítés

Ettől lesz isteni finom a bejgli

Cukrász avat be a bejglikészítés rejtelmeibe.
bejgli

Barta Andrea cukrász – aki a hajdúhadházi tortaműhelyében mákos, diós, aszalt szilvás és mandulagrillázsos bejglit készít – elárulta a tökéletes bejglikészítés praktikáit:

  • A tésztához ne margarint, hanem valódi vajat és állati zsiradékot használjunk!
  • Tegyünk bele frissen reszelt gyümölcshéjat, amit a töltelékből se hagyjunk ki! 
  • A tésztát érdemes minél vékonyabbra nyújtani. Mi­után rákentük a tölteléket, hajtogassuk be minden oldalról, utána csavarjuk fel!
  • A sütés előtt alaposan szurkáljuk meg a tésztát, hogy a hő hatására kicsapódó gőz miatt ne repedjen szét. Körülbelül 25-30 percig kell sütni.

Ha nem kedveljük a diós és a mákos tekercset, akkor gesztenyével, meggyel, aszalt szilvával, almával, sőt akár káposztával is elkészíthetjük.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Sóki Tamás 

Hangolódj az Adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top