Last minute nyár
Szponzorált tartalom

Hatékony önfejlesztő módszerek, amiket próbálj ki ősszel

Hiszel abban, hogy tehetsz azért, hogy jobb legyen az életed?

Ha a tested egészségéért lépsz, odafigyelsz arra, mit, mikor és mennyit eszel. Sportolsz lehetőségeid szerint, és nem terheled a szervezeted káros anyagokkal, eleget alszol és keveset stresszelsz. Persze már ezt sem könnyű betartani, de még nehezebb a lelkünk ápolása, fejlesztése. Utóbbi már csak azért is nagy kihívás, mert sok esetben mi magunk sem vagyunk tisztában azzal, hogy változásra, fejlődésre van szükségünk. Akik értenek a lélekhez, azt mondják, az első lépés a fejlődéshez az, ha felismerjük, hogy változtatnunk kell. Utána pedig következik az a sok-sok lépés, amiket rögös úton, sikerekkel tűzdelve végigjárunk, hogy elhagyhassuk a rossz szokásainkat, tulajdonságainkat, és olyanná váljunk, amilyenné szeretnénk.

Elő a könyvet!

Amikor tudjuk, hogy az önfejlesztés a cél, nem elég az elszántság, meg kell találnunk azokat az utakat, amelyek elvezetnek a fejlődésig. Az egészen biztos, hogy nincs olyan módszer, ami mindenkit felemelne, hiszen ahány ember, annyi lelkiállapot, annyi élethelyzet van. Sokan könyvekhez fordulnak ilyenkor, számtalan olyan kötet van, amelyik segíthet útra kelni a lélek birodalmában. Ha jóban vagy a könyvekkel, és szeretsz olvasni, feltétlenül próbáld ki ezt a módszert. A megfelelő könyv megtalálása sem bonyolult, az interneten sok tapasztalatot találhatsz arról, ki melyiket ajánlja – már ha nincs a közvetlen környezetedben olyan, akinek adnál a szavára.

önfejlesztés

Jóga, meditáció

Bár vannak, akik valamiért elhatárolódnak a jógától és a meditációtól, mert úgy tartják, hogy túl misztikus számukra, azok, akik gyakorolják ezeket, tudják és vallják, hogy sokat segít a meditáció és a jóga abban, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz. Segít feltárni a belső utakat, megérthetjük általuk a saját működésünket, és olyan belső ajtókat nyit ki, amelyek fontosak az önfejlesztésben. A jóga ráadásul tökéletes sport, a testre gyakorolt pozitív hatásairól ódákat lehetne zengeni, a meditáció pedig segít elcsitítani a zakatoló lelket. Ha szeretnéd kipróbálni valamelyik utat, könnyen megteheted, nézz körül a lakhelyed környékén, szinte mindenütt hirdetnek jógatanfolyamokat, a meditációs csoportok is gyakoriak.

Tréningre fel!

Akik nem szeretnének egyedül járni az útjukon, beiratkozhatnak olyan önfejlesztő csoportokba, ahol többen is egyfelé tartanak, és egymást segítve, egy jó mentorral megtalálják a változás kulcsát. Számtalan tréning létezik, érdemes olyat választani, ami inspirálja a szellemet és a lelkünknek is befogadható. Nem jó, ha túl nagy elvárásaink vannak önmagunk felé, hiszen könnyen csalódhatunk. Az sem szerencsés, ha számunkra megfoghatatlan témával kezdjük az önképzést, hiszen ami iránt nem vagyunk nyitottak, ott nehezen lesz sikerélményünk. Vannak olyan foglalkozások, amelyeket elvonulással együtt tartanak, ezek az alkalmak tökéletesek ahhoz, hogy a zakatoló külvilágot kizárva közelebb kerüljünk a vágyott állapotunkhoz.

Kapcsolódó:

Vedd kezedbe az életed! – 5 önfejlesztő könyv

7+1 kérdés, ami segít kikerülni a lehetetlen csapdából

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top