Életmód

7+1 kérdés, ami segít kikerülni a lehetetlen csapdából

Olykor bizonyos dolgokról hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy lehetetlenek. Ha a jelenlegi élethelyzetünkben túlságosan távolinak tűnik egy célunk, elsőre azt hihetjük, számunkra lehetetlen. Te hogy viszonyulsz a lehetőségekhez?

A lehetséges és a látszólag lehetetlen dolgokhoz? Mennyire hiszed el, hogy mindaz, amire most vágysz, lehetséges számodra?

Mekkora a víziód a jövőről? Aki kellően nagy vízióval rendelkezik, az nem ismeri a lehetetlen szót. Ha végignézünk a történelemben, elég csak Kolumbusz Kristófra, Edisonra vagy más nagy feltalálókra, történelmi személyiségekre és munkásságukra rátekinteni. Rendelkeztek egy vízióval, megingathatatlan belső tudással, hogy mi a feladatuk, és nem foglalkoztak a világ sokszor hitetlen és lekicsinylő hozzáállásával. Nem szerepelt a szótárukban az a szó, hogy lehetetlen.

Nem kell, hogy mindnyájunknak világmegváltó víziója legyen, de ha van egy álmod, amit el szeretnél érni, meg szeretnél valósítani, megkönnyíti számodra a kivitelezést, ha a víziód nagysága meghaladja a külvilág visszahúzó kritikáját. Ez lesz az, ami átsegít a nehezebb pillanatokban, amikor feladnád, és amikor a kétségbeesés pár percre eluralkodik rajtad. Ennek a belső biztos tudásnak a szilárdsága nem valamilyen fafejűségben vagy makacsságban, sokkal inkább önmagunk ismeretében gyökerezik.

A folytatásért kattints a Lélekmozaik caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top