Mindennapok

Egy csapat éneklő karácsonyi „angyal” lepte meg a magányos idős férfit

Az idős, egyedül élő brit nyugdíjas igencsak meglepődött, amikor első körben a BBC riportere érkezett meg hozzá, majd egy karácsonyfa néhány egyetemista társaságában, és végül az éneklő angyalkák.

A 78 éves Terrence most már nem mondhatja el magáról, hogy idén nem volt része a karácsonyi meglepetésben, illetve ünnepi hangulatban, miután egy csapat éneklő gyerek érkezett Greater Manchester-ben található oldhami otthonához Dan Walker, a BBC reggeli műsorát vezető újságíró és egy karácsonyfa kíséretében.

Az akcióra azok után került sor, hogy Terrence a műsor egyik korábbi betelefonálójaként elmondta, hogy erősen küzd a magánnyal, a depresszióval, és az ünnepek alatt még karácsonyfát sem állít a házában. A műsorvezető pedig gondolta, szép gesztus lenne, ha meglátogatnák a férfit, és vinnének neki egy karácsonyfát.

Terrence, amikor kinyitotta az ajtót, és meglátta a karácsonyfával érkező fiatalokat, majd utolsó meglepetésként az éneklő kórust, azonnal könnyekben tört ki a meghatódottságtól.

Úgy tűnik, Nagy-Britanniában a magány ugyanúgy pusztít az idősebb generációk körében, mint Magyarországon, ami különösen a karácsonyi ünnepek alatt fájdalmas. A 65 milliós szigetország civil szervezeteinek becslése szerint közel 200 ezer ember ünnepelheti egyedül a karácsonyt.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top