Mindennapok

75 különféle pacsit tanult meg ez a tanár a diákjai kedvéért

A módszer szívmelengető, egy fillérbe sem kerül, cserébe mindenki mosolyogva kezdheti a napot egy kreatív pedagógusnak köszönhetően.

Az amerikai Hickory Ridge általános iskolában dolgozó David Jameson diákjai számára minden nap jól indul. A férfi ugyanis arra szólította fel az ötödikes diákjait, hogy találjanak ki egyedi kézfogásokat, pacsikat, ő pedig mind a 75 diák mozdulatait betanulta és így üdvözli őket az órák előtt.

A 75 diák összesen három osztályt tesz ki, Jamison pedig mindig ott várja a tanulókat az ajtóban, amikor a következő óra kezdetét veszi.

„Ez erősíti a kapcsolatot a diákjaimmal” – mondta a Good Morning America című reggeli talk show vendégeként. „Amikor ilyen viszonyban vagy a tanulókkal, a gyerekek nem akarnak kudarcot vallani előtted, mert tudják, hogy mennyire szereted őket, és mennyit foglalkozol velük.”

A tankerület, amelyhez az iskola is tartozik, Twitter-oldalán osztotta meg a fenti videót, amelyet azóta már több tízezren néztek meg.

„Teljesen lenyűgözött, hogy ennyien érdeklődnek a videó iránt – tette hozzá Jamison –, a pozitív hatás így még szélesebb körben tud érvényesülni.”

A tanár, aki maga is apuka, harmadik éve végzi a munkáját, de már korábban is pacsizott a diákokkal. A gyerekek kreativitását azzal is ösztönözte, hogy barátságos versenyt is meghirdetett: a leglátványosabb megoldás kiagyalója kisebb ajándékot kap majd, amit a karácsonyi szünet előtt vehet át.

Nem Jamison az egyetlen hasonló tanár, korábban már az nlc. olvasói is találkozhattak azzal a pedagógussal, aki egy gátlásos kislány szorongását tudta hatékonyan oldani hasonló pacsikoreográfiával.

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top