Mindennapok

A valódi Mikulás 50 éve farag játékokat rászoruló gyerekeknek

„Az én fizetségem a mosoly, amit a gyerekek arcán látok” – mondja az idős férfi.

Hiába 80 éves, Jim Annis most is ugyanolyan lelkesen igyekszik boldogabbá tenni a leginkább rászorulók karácsonyát, mint az elmúlt évtizedekben mindig. Nem tévedés, Jim immár ötven éve farag különböző játékokat – évente nagyjából 300 darab kisautót, dömpert, kiskocsit, húzogatós játékot – az Üdvhadsereg alapvetően élelmiszerből és ruhaneműkből álló adománycsomagjaihoz.

jótékonyság rászorulók karácsony

Kép forrása: Bored Panda

Az észak-karolinai Sanford közelében élő férfi mindezt saját pénzből és saját idejében csinálja. Azt mondja, nem számít neki, mennyit költ másokra. Négy testvérrel nőtt fel, és bár az apja dolgozott, sokszor még így sem volt pénze a családnak, így a saját bőrén tapasztalta meg, milyen a karácsony ajándék nélkül.

jótékonyság rászorulók karácsony

Kép forrása: Bored Panda

Sokan meg szokták kérdezni, mennyit kapok ezért. Azt szoktam nekik mondani, hogy az én fizetségem a mosoly, amit a gyerekek arcán látok” – mondta elérzékenyülve Jim, akit Sanfordban a valódi Mikulásként emlegetnek a lakók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top